Gemarineerde zalm van de bakplaat met geitenkaas en zoete aardappel
Gemarineerde zalm van de bakplaat met geitenkaas en zoete aardappel

Gemarineerde zalm van de bakplaat met geitenkaas en zoete aardappel

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 576 kcal
Vet 29.4 g
Verzadigd vet 6 g
Koolhydraat 43.2 g
Suiker 15.6 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 31.1 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de zoete aardappelen en snij ze in plakjes van 1/2 cm dik.

  4. Verdeel de tapastomaten in trosjes van 3.

  5. Snij de gele puntpaprika's in de langte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij de rest in grove stukken.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Leg de plakjes zoete aardappel op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Haal de bakplaat uit de oven. Verdeel de spinazie over de zoete aardappelen. Bedek met toefjes geitenkaas, stukken puntpaprika en trosjes tomaten. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.

  10. Schik de diepgevroren zalm met de gemarineerde kant naar boven op de groenten en zet nog 10 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de zoete aardappelen en snij ze in plakjes van 1/2 cm dik.

  4. Verdeel de tapastomaten in trosjes van 3.

  5. Snij de gele puntpaprika's in de langte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij de rest in grove stukken.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Leg de plakjes zoete aardappel op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Haal de bakplaat uit de oven. Verdeel de spinazie over de zoete aardappelen. Bedek met toefjes geitenkaas, stukken puntpaprika en trosjes tomaten. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.

  10. Schik de diepgevroren zalm met de gemarineerde kant naar boven op de groenten en zet nog 10 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 576 kcal
Vet 29.4 g
Verzadigd vet 6 g
Koolhydraat 43.2 g
Suiker 15.6 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 31.1 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tripel Karmeliet Sterk blond bier Wijn Domaine Vico 'Le Vermentinu' A.O.P. Corse

Bekijk het recept digitaal