- Bewaar

- Bewaar
Gemarineerde zalmtournedos met oesterzwammen
Onze drankensuggesties
Bier La Chouffe Wijn Mâcon-Villages A.O.P. | Grande Réserve | Cave de Viré
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in grove stukken.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen ± 25 min. gaar in lichtgezouten water.
-
Verwarm ondertussen de oven 10 min. voor op 190 °C.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Scheur de oesterzwammen in reepjes.
-
Snipper de dille fijn (hou 4 takjes over voor het garnituur).
-
Leg de diepgevroren zalmtournedos naast elkaar in een ovenschotel en besprenkel met de olijfolie. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 3 min. stoven. Kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout.
-
Giet de gekookte aardappelen af en pureer. Meng er de gestoofde tomaten en zure room onder. Kruid met peper en zout. Hou warm.
-
Smelt in dezelfde kookpot opnieuw 1 eetl. boter en bak de oesterzwammen 3 min. op een hevig vuur. Strooi er de fijngesnipperde dille over en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de oesterzwammen over de borden en leg er een zalmtournedos bovenop. Garneer met een takje dille en serveer met de puree.
Nog tomatenblokjes over? Verwerk ze in een tomatensoep, een bolognesesaus of een andere pastasaus, zoals deze arrabbiata: Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak 2 fijngesnipperde teentjes knoflook en 1 fijngesnipperd rood pepertje gedurende 1 min. Voeg 500 g tomatenblokjes en 70 g tomaten puree toe. Laat 15 min. garen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout. Wil u het nog pikanter? Voeg dan nog wat tabasco toe.
Onze drankensuggesties
Bier La Chouffe Wijn Mâcon-Villages A.O.P. | Grande Réserve | Cave de Viré
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in grove stukken.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen ± 25 min. gaar in lichtgezouten water.
-
Verwarm ondertussen de oven 10 min. voor op 190 °C.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Scheur de oesterzwammen in reepjes.
-
Snipper de dille fijn (hou 4 takjes over voor het garnituur).
-
Leg de diepgevroren zalmtournedos naast elkaar in een ovenschotel en besprenkel met de olijfolie. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 3 min. stoven. Kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout.
-
Giet de gekookte aardappelen af en pureer. Meng er de gestoofde tomaten en zure room onder. Kruid met peper en zout. Hou warm.
-
Smelt in dezelfde kookpot opnieuw 1 eetl. boter en bak de oesterzwammen 3 min. op een hevig vuur. Strooi er de fijngesnipperde dille over en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de oesterzwammen over de borden en leg er een zalmtournedos bovenop. Garneer met een takje dille en serveer met de puree.
Nog tomatenblokjes over? Verwerk ze in een tomatensoep, een bolognesesaus of een andere pastasaus, zoals deze arrabbiata: Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak 2 fijngesnipperde teentjes knoflook en 1 fijngesnipperd rood pepertje gedurende 1 min. Voeg 500 g tomatenblokjes en 70 g tomaten puree toe. Laat 15 min. garen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout. Wil u het nog pikanter? Voeg dan nog wat tabasco toe.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier La Chouffe Wijn Mâcon-Villages A.O.P. | Grande Réserve | Cave de Viré