Gember-vijgenkoekjes
Gember-vijgenkoekjes

Gember-vijgenkoekjes

50 min.
Tussendoortje
40 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 63 kcal
Vet 3.3 g
Koolhydraat 7.6 g
Eiwit 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de gedroogde vijgen in kleine stukjes.

  3. Klop het ei los.

  4. Bereiding:
  5. Klop de boter samen met de suiker tot een romige massa.

  6. Voeg het losgeklopte ei, de bloem, het bakpoeder, het gemberpoeder, de kaneel en de stukjes vijg toe. Meng tot een vast deeg.

  7. Verdeel het deeg in 3 gelijke porties, rol elke portie tot een worst (Ø ± 3 cm) en wikkel in bakpapier. Leg minstens 2 u. in de koelkast.

  8. Op het moment zelf (25 min. + afkoelen)
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Haal het deeg uit de koelkast en verwijder het bakpapier. Snij het deeg in schijfjes van 1 cm dik. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de schijfjes op.

  11. Bak de koekjes 12 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Haal uit de oven en leg de koekjes met een spatel op een taartrooster. Laat volledig afkoelen.

Tip

U kan de hoeveelheden verdubbelen en het extra deeg in de diepvries bewaren. Verdeel het deeg in porties, rol elke portie tot een worst en wikkel in bakpapier. Zo blijft het deeg 2 maanden goed in de diepvries. Haal het deeg 15 min. voor het bakken uit de diepvries, dan kan u het makkelijker snijden. Bak de koekjes 12 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven (zoals hierboven). Handig als u snel wat verse koekjes bij de koffie wil.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de gedroogde vijgen in kleine stukjes.

  3. Klop het ei los.

  4. Bereiding:
  5. Klop de boter samen met de suiker tot een romige massa.

  6. Voeg het losgeklopte ei, de bloem, het bakpoeder, het gemberpoeder, de kaneel en de stukjes vijg toe. Meng tot een vast deeg.

  7. Verdeel het deeg in 3 gelijke porties, rol elke portie tot een worst (Ø ± 3 cm) en wikkel in bakpapier. Leg minstens 2 u. in de koelkast.

  8. Op het moment zelf (25 min. + afkoelen)
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Haal het deeg uit de koelkast en verwijder het bakpapier. Snij het deeg in schijfjes van 1 cm dik. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de schijfjes op.

  11. Bak de koekjes 12 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Haal uit de oven en leg de koekjes met een spatel op een taartrooster. Laat volledig afkoelen.

Tip

U kan de hoeveelheden verdubbelen en het extra deeg in de diepvries bewaren. Verdeel het deeg in porties, rol elke portie tot een worst en wikkel in bakpapier. Zo blijft het deeg 2 maanden goed in de diepvries. Haal het deeg 15 min. voor het bakken uit de diepvries, dan kan u het makkelijker snijden. Bak de koekjes 12 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven (zoals hierboven). Handig als u snel wat verse koekjes bij de koffie wil.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 63 kcal
Vet 3.3 g
Koolhydraat 7.6 g
Eiwit 0.7 g

Bekijk het recept digitaal