Gepaneerde kalkoen met preirisotto en hazelnoten
Gepaneerde kalkoen met preirisotto en hazelnoten

Gepaneerde kalkoen met preirisotto en hazelnoten

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3485 kj
Energie 833 kcal
Vet 42.1 g
Verzadigd vet 14.2 g
Koolhydraat 75.2 g
Suiker 9.4 g
Vezel 7.2 g
Eiwit 31 g
Zout 3.9 g
natrium 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snipper de sjalotten fijn.

  3. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten glazig. Voeg de rijst toe en roer goed om. Overgiet met de wijn en laat verdampen.

  4. Voeg de diepgevroren prei toe en laat 2 min. stoven. Verkruimel er de bouillonblokjes over en overgiet met 8 dl water. Breng aan de kook en laat 18 min. afgedekt sudderen.

  5. Smelt intussen 1/3 van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de gepaneerde kalkoen ± 3 min. aan elke kant.

  6. Hak de hazelnoten grof en rasp de parmezaan.

  7. Haal de risotto van het vuur en meng er de rest van de boter en de parmezaan onder. Kruid met peper en zout.

  8. Schep de risotto op de borden, bestrooi met de hazelnoten en serveer met de gepaneerde kalkoen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snipper de sjalotten fijn.

  3. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten glazig. Voeg de rijst toe en roer goed om. Overgiet met de wijn en laat verdampen.

  4. Voeg de diepgevroren prei toe en laat 2 min. stoven. Verkruimel er de bouillonblokjes over en overgiet met 8 dl water. Breng aan de kook en laat 18 min. afgedekt sudderen.

  5. Smelt intussen 1/3 van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de gepaneerde kalkoen ± 3 min. aan elke kant.

  6. Hak de hazelnoten grof en rasp de parmezaan.

  7. Haal de risotto van het vuur en meng er de rest van de boter en de parmezaan onder. Kruid met peper en zout.

  8. Schep de risotto op de borden, bestrooi met de hazelnoten en serveer met de gepaneerde kalkoen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3485 kj
Energie 833 kcal
Vet 42.1 g
Verzadigd vet 14.2 g
Koolhydraat 75.2 g
Suiker 9.4 g
Vezel 7.2 g
Eiwit 31 g
Zout 3.9 g
natrium 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Vin Château Villelongue Chardonnay A.O.P. Limoux Bière Bush Caractère Bière ambrée

Bekijk het recept digitaal