Gepaneerde kip met champignon, boterboontjes en puree met groene kruiden
Gepaneerde kip met champignon, boterboontjes en puree met groene kruiden

Gepaneerde kip met champignon, boterboontjes en puree met groene kruiden

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 610 kcal
Energie 2552 kj
Vet 27.1 g
Verzadigd vet 9.9 g
Koolhydraat 60.7 g
Suiker 1.4 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 21.6 g
Zout 2.7 g
natrium 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  3. Kook intussen de boterbonen ± 6 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Snij de tuinkers vlak onder de blaadjes af en hak de bieslook fijn.

  5. Giet de aardappelen af en plet met de ricotta en de helft van de boter tot een smeuïge puree. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat. Meng er 3/4 van de groene kruiden onder.

  6. Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de gepaneerde kip 4 min. aan elke kant.

  7. Smelt intussen de rest van de boter in de kookpot van de boterbonen en laat ze 3 min. stoven. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  8. Serveer de kip met de puree en de boterbonen. Strooi de rest van de tuinkers en de bieslook over de groenten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  3. Kook intussen de boterbonen ± 6 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Snij de tuinkers vlak onder de blaadjes af en hak de bieslook fijn.

  5. Giet de aardappelen af en plet met de ricotta en de helft van de boter tot een smeuïge puree. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat. Meng er 3/4 van de groene kruiden onder.

  6. Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de gepaneerde kip 4 min. aan elke kant.

  7. Smelt intussen de rest van de boter in de kookpot van de boterbonen en laat ze 3 min. stoven. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  8. Serveer de kip met de puree en de boterbonen. Strooi de rest van de tuinkers en de bieslook over de groenten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 610 kcal
Energie 2552 kj
Vet 27.1 g
Verzadigd vet 9.9 g
Koolhydraat 60.7 g
Suiker 1.4 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 21.6 g
Zout 2.7 g
natrium 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Hardy's 'Nottage Hill' Chardonnay Australië Bier Postel Blond blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal