Gepaneerde kipfilet ham-kaas en groentepannetje met mosterd
Gepaneerde kipfilet ham-kaas en groentepannetje met mosterd

Gepaneerde kipfilet ham-kaas en groentepannetje met mosterd

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 568 kcal
Vet 19.4 g
Verzadigd vet 5.2 g
Koolhydraat 52.3 g
Suiker 8.2 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 41.7 g
Zout 3.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snijd de grotchampignons in 4 of in 6 naargelang de dikte.

  4. Verwijder de uiteinden van de prinsessenbonen.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de ui 1 min. Voeg de champignons toe en bak 2 min. goudbruin op een hoog vuur.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de gepaneerde kipfilets 5 à 7 min. aan elke kant goudbruin op een matig vuur.

  10. Voeg de krielaardappelen toe aan de pan met de kip en laat 5 min. meebakken.

  11. Meng de prinsessenbonen en de mosterd onder de champignons en kruid met peper en zout. Meng er net voor het serveren de waterkers onder.

  12. Afwerking:
  13. Snij de gepaneerde kipfilets in 2.

  14. Verdeel de groenten over de borden en schik er de stukken kipfilet op. Geef er de krielaardappelen bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snijd de grotchampignons in 4 of in 6 naargelang de dikte.

  4. Verwijder de uiteinden van de prinsessenbonen.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de ui 1 min. Voeg de champignons toe en bak 2 min. goudbruin op een hoog vuur.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de gepaneerde kipfilets 5 à 7 min. aan elke kant goudbruin op een matig vuur.

  10. Voeg de krielaardappelen toe aan de pan met de kip en laat 5 min. meebakken.

  11. Meng de prinsessenbonen en de mosterd onder de champignons en kruid met peper en zout. Meng er net voor het serveren de waterkers onder.

  12. Afwerking:
  13. Snij de gepaneerde kipfilets in 2.

  14. Verdeel de groenten over de borden en schik er de stukken kipfilet op. Geef er de krielaardappelen bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 568 kcal
Vet 19.4 g
Verzadigd vet 5.2 g
Koolhydraat 52.3 g
Suiker 8.2 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 41.7 g
Zout 3.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal