Gepaneerde kippenhaasjes met tagliatelle alla caprese
Gepaneerde kippenhaasjes met tagliatelle alla caprese

Gepaneerde kippenhaasjes met tagliatelle alla caprese

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 737 kcal
Vet 30.2 g
Verzadigd vet 10.7 g
Koolhydraat 58.3 g
Suiker 11 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 54.6 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Klop het ei los.

  4. Meng de panko met de grana padano, de tijm, het paprikapoeder, peper en zout.

  5. Verdeel de kerstomaten in kleine trosjes.

  6. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum.

  7. Snipper de ui fijn.

  8. Snij de champignons in schijfjes.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 à 2 min. Voeg de passata, de champignons en 5 dl water toe. Kruid met peper en zout en laat nog 5 min. garen.

  12. Giet de passata in een ovenschaal en verdeel er 12 nestjes tagliatelle en de trosjes kerstomaat over. Leg in elk nestje tagliatelle 1 mozzarellabolletje. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Wentel intussen de kippenhaasjes door het losgeklopte ei en daarna door de gekruide panko.

  14. Verhit 4 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenhaasjes 2 à 3 min. aan alle kanten op een matig vuur.

  15. Afwerking:
  16. Serveer de kippenhaasjes met de tagliatelle en de kerstomaten. Werk af met het basilicum.

Tip

Baby eet mee Door de ingredienten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby of peuter Bereiding (25 min.) 1 Snij 80 g champignons en 20 g kippenhaasje fijn. Breek 40 g tagliatelle in stukjes. 2 Kook alles 20 min. in ongezouten water. Giet af. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Klop het ei los.

  4. Meng de panko met de grana padano, de tijm, het paprikapoeder, peper en zout.

  5. Verdeel de kerstomaten in kleine trosjes.

  6. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum.

  7. Snipper de ui fijn.

  8. Snij de champignons in schijfjes.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 à 2 min. Voeg de passata, de champignons en 5 dl water toe. Kruid met peper en zout en laat nog 5 min. garen.

  12. Giet de passata in een ovenschaal en verdeel er 12 nestjes tagliatelle en de trosjes kerstomaat over. Leg in elk nestje tagliatelle 1 mozzarellabolletje. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Wentel intussen de kippenhaasjes door het losgeklopte ei en daarna door de gekruide panko.

  14. Verhit 4 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenhaasjes 2 à 3 min. aan alle kanten op een matig vuur.

  15. Afwerking:
  16. Serveer de kippenhaasjes met de tagliatelle en de kerstomaten. Werk af met het basilicum.

Tip

Baby eet mee Door de ingredienten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby of peuter Bereiding (25 min.) 1 Snij 80 g champignons en 20 g kippenhaasje fijn. Breek 40 g tagliatelle in stukjes. 2 Kook alles 20 min. in ongezouten water. Giet af. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 737 kcal
Vet 30.2 g
Verzadigd vet 10.7 g
Koolhydraat 58.3 g
Suiker 11 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 54.6 g
Zout 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Bertinchamps Blond Blond bier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. 'L'Originel' Cave de Lugny

Bekijk het recept digitaal