Gepaneerde roodbaars met tartaarsaus
Gepaneerde roodbaars met tartaarsaus

Gepaneerde roodbaars met tartaarsaus

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 542 kcal
Vet 37.8 g
Koolhydraat 16.9 g
Eiwit 33.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de roodbaarsfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier.

  4. Laat de kappertjes en de augurken uitlekken.

  5. Trek de blaadjes van de takjes dragon en hak samen met de kervel fijn.

  6. Snipper de sjalot heel fijn en hak de augurken fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook 3 eieren 8 à 10 min. hard. Spoel ze onder koud water om het kookproces te stoppen. Laat afkoelen en pel ze.

  9. Paneer intussen de visfilets (zie p. 80). Kruid de bloem goed met zwarte peper en zout. Klop 2 eieren los. Wentel de visfilets aan beide kanten door de gekruide bloem, dan door de los geklopte eieren en tot slot door de panko of het paneermeel.

  10. Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de gepaneerde visfilets 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin en net gaar op een matig vuur.

  11. Maak intussen de tartaarsaus: plet de hardgekookte eieren met een vork. Meng met de mayonaise, de gehakte kervel en dragon, de fijngesnipperde sjalot, de augurken en de kappertjes. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Serveer met een slaatje en frietjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de roodbaarsfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier.

  4. Laat de kappertjes en de augurken uitlekken.

  5. Trek de blaadjes van de takjes dragon en hak samen met de kervel fijn.

  6. Snipper de sjalot heel fijn en hak de augurken fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook 3 eieren 8 à 10 min. hard. Spoel ze onder koud water om het kookproces te stoppen. Laat afkoelen en pel ze.

  9. Paneer intussen de visfilets (zie p. 80). Kruid de bloem goed met zwarte peper en zout. Klop 2 eieren los. Wentel de visfilets aan beide kanten door de gekruide bloem, dan door de los geklopte eieren en tot slot door de panko of het paneermeel.

  10. Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de gepaneerde visfilets 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin en net gaar op een matig vuur.

  11. Maak intussen de tartaarsaus: plet de hardgekookte eieren met een vork. Meng met de mayonaise, de gehakte kervel en dragon, de fijngesnipperde sjalot, de augurken en de kappertjes. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Serveer met een slaatje en frietjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 542 kcal
Vet 37.8 g
Koolhydraat 16.9 g
Eiwit 33.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Speciale

Bekijk het recept digitaal