- Bewaar

- Bewaar
Gepaneerde roodbaars met tartaarsaus
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Speciale
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de roodbaarsfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier.
-
Laat de kappertjes en de augurken uitlekken.
-
Trek de blaadjes van de takjes dragon en hak samen met de kervel fijn.
-
Snipper de sjalot heel fijn en hak de augurken fijn.
-
Bereiding:
-
Kook 3 eieren 8 à 10 min. hard. Spoel ze onder koud water om het kookproces te stoppen. Laat afkoelen en pel ze.
-
Paneer intussen de visfilets (zie p. 80). Kruid de bloem goed met zwarte peper en zout. Klop 2 eieren los. Wentel de visfilets aan beide kanten door de gekruide bloem, dan door de los geklopte eieren en tot slot door de panko of het paneermeel.
-
Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de gepaneerde visfilets 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin en net gaar op een matig vuur.
-
Maak intussen de tartaarsaus: plet de hardgekookte eieren met een vork. Meng met de mayonaise, de gehakte kervel en dragon, de fijngesnipperde sjalot, de augurken en de kappertjes. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer met een slaatje en frietjes.
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Speciale
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de roodbaarsfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier.
-
Laat de kappertjes en de augurken uitlekken.
-
Trek de blaadjes van de takjes dragon en hak samen met de kervel fijn.
-
Snipper de sjalot heel fijn en hak de augurken fijn.
-
Bereiding:
-
Kook 3 eieren 8 à 10 min. hard. Spoel ze onder koud water om het kookproces te stoppen. Laat afkoelen en pel ze.
-
Paneer intussen de visfilets (zie p. 80). Kruid de bloem goed met zwarte peper en zout. Klop 2 eieren los. Wentel de visfilets aan beide kanten door de gekruide bloem, dan door de los geklopte eieren en tot slot door de panko of het paneermeel.
-
Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de gepaneerde visfilets 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin en net gaar op een matig vuur.
-
Maak intussen de tartaarsaus: plet de hardgekookte eieren met een vork. Meng met de mayonaise, de gehakte kervel en dragon, de fijngesnipperde sjalot, de augurken en de kappertjes. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer met een slaatje en frietjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Speciale