Gepaneerde varkenskoteletten op Italiaanse wijze
Gepaneerde varkenskoteletten op Italiaanse wijze

Gepaneerde varkenskoteletten op Italiaanse wijze

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 923 kcal
Energie 3862 kj
Vet 38.1 g
Verzadigd vet 15.5 g
Koolhydraat 83.6 g
Suiker 5.5 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 56.7 g
Zout 3.2 g
natrium 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Klop in een diep bord het ei los met de olijfolie. Meng in een plat bord de parmezaan met het paneermeel.

  3. Snij de champignons en de ui fijn. Pers het knoflook.

  4. Rol de koteletten dunner met een deegrol of klop platter met een vleeshamer. Wentel de koteletten eerst door het losgeklopte ei en daarna door het parmezaanmengsel.

  5. Verhit de boter en de arachideolie in een braadpan en bak de koteletten 5 min. aan elke kant op een zacht vuur. Draai het vlees voorzichtig om met een spatel zodat de gepaneerde korst heel blijft. Kruid met peper en zout.

  6. Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Maak de saus: stoof de ui, het geperste knoflook en de champignons enkele min. in het braadvocht van de koteletten. Voeg de bloem toe en roer goed om. Doe er de tomatenpuree en 4 dl water bij en verkruimel er het bouillonblokje over. Roer goed en laat even inkoken. Voeg de diepgevroren erwten toe. Kruid met cayennepeper en indien nodig met peper en zout.

  8. Serveer de koteletten met de tagliatelle en de saus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Klop in een diep bord het ei los met de olijfolie. Meng in een plat bord de parmezaan met het paneermeel.

  3. Snij de champignons en de ui fijn. Pers het knoflook.

  4. Rol de koteletten dunner met een deegrol of klop platter met een vleeshamer. Wentel de koteletten eerst door het losgeklopte ei en daarna door het parmezaanmengsel.

  5. Verhit de boter en de arachideolie in een braadpan en bak de koteletten 5 min. aan elke kant op een zacht vuur. Draai het vlees voorzichtig om met een spatel zodat de gepaneerde korst heel blijft. Kruid met peper en zout.

  6. Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Maak de saus: stoof de ui, het geperste knoflook en de champignons enkele min. in het braadvocht van de koteletten. Voeg de bloem toe en roer goed om. Doe er de tomatenpuree en 4 dl water bij en verkruimel er het bouillonblokje over. Roer goed en laat even inkoken. Voeg de diepgevroren erwten toe. Kruid met cayennepeper en indien nodig met peper en zout.

  8. Serveer de koteletten met de tagliatelle en de saus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 923 kcal
Energie 3862 kj
Vet 38.1 g
Verzadigd vet 15.5 g
Koolhydraat 83.6 g
Suiker 5.5 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 56.7 g
Zout 3.2 g
natrium 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Les Hauts Rocs rosé A.O.P. Ventoux Bier Waterloo Tripel Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal