Gepofte aardappel met avocadosalsa en tonijn
Gepofte aardappel met avocadosalsa en tonijn

Gepofte aardappel met avocadosalsa en tonijn

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 480 kcal
Vet 33.7 g
Verzadigd vet 6.8 g
Koolhydraat 17.2 g
Suiker 5.9 g
Vezel 7.2 g
Eiwit 23.4 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water, dep droog en prik er enkele keren in met een vork.

  3. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  4. Bereiding:
  5. Doe de aardappelen in een ovenschaal en bestrijk met 2 eetl. olijfolie. Kruid met het zeezout en zet 50 à 60 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Snij intussen het vruchtvlees van de avocado's in blokjes. Pers de halve citroen en besprenkel er de avocadoblokjes mee.

  7. Ontpit de tapastomaten. Snij in blokjes en meng onder de avocadoblokjes. Kruid met zwarte peper en zeezout.

  8. Laat de tonijn uitlekken. Snipper de lente-uitjes fijn en meng samen met de tonijn onder de zure room.

  9. Haal de aardappelen uit de oven. Snij de aardappelen open, maar niet volledig doormidden. Duw de 2 helften een beetje open en verdeel er de avocadomengeling en de tonijnsalade over.

  10. Meng de extra vierge olijfolie onder de rucola en serveer als slaatje bij de aardappelen.

Tip

+ 6 maanden Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (20 min.) 1 Ontpit 80 g tapastomaten en schil 50 g aardappelen. Snij in blokjes. 2 Kook ± 15 min. in een bodempje water. Voeg op het einde het vruchtvlees van 1/4 avocado toe. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water, dep droog en prik er enkele keren in met een vork.

  3. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  4. Bereiding:
  5. Doe de aardappelen in een ovenschaal en bestrijk met 2 eetl. olijfolie. Kruid met het zeezout en zet 50 à 60 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Snij intussen het vruchtvlees van de avocado's in blokjes. Pers de halve citroen en besprenkel er de avocadoblokjes mee.

  7. Ontpit de tapastomaten. Snij in blokjes en meng onder de avocadoblokjes. Kruid met zwarte peper en zeezout.

  8. Laat de tonijn uitlekken. Snipper de lente-uitjes fijn en meng samen met de tonijn onder de zure room.

  9. Haal de aardappelen uit de oven. Snij de aardappelen open, maar niet volledig doormidden. Duw de 2 helften een beetje open en verdeel er de avocadomengeling en de tonijnsalade over.

  10. Meng de extra vierge olijfolie onder de rucola en serveer als slaatje bij de aardappelen.

Tip

+ 6 maanden Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (20 min.) 1 Ontpit 80 g tapastomaten en schil 50 g aardappelen. Snij in blokjes. 2 Kook ± 15 min. in een bodempje water. Voeg op het einde het vruchtvlees van 1/4 avocado toe. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 480 kcal
Vet 33.7 g
Verzadigd vet 6.8 g
Koolhydraat 17.2 g
Suiker 5.9 g
Vezel 7.2 g
Eiwit 23.4 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn Terra Vecchia Reserve Vermentino-Chardonnay I.G.P. Île de Beauté Skalli - Corsica

Bekijk het recept digitaal