Gepofte aardappel met tex-mexburger
Gepofte aardappel met tex-mexburger

Gepofte aardappel met tex-mexburger

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 553 kcal
Vet 28.7 g
Verzadigd vet 6 g
Koolhydraat 50.9 g
Suiker 10.3 g
Vezel 12.1 g
Eiwit 16.6 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  3. Wrijf intussen de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en prik er meerdere keren in met een vork.

  4. Hak de koriander grof.

  5. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.

  6. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  7. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in fijne ringen.

  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Bereiding:
  10. Schik de aardappelen in een ovenschaal en zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Verhit intussen de olijfolie in een braadpan en bak de diepgevroren tex-mexburgers ± 5 min. aan elke kant goudbruin.

  12. Breng de zure room op smaak met het fijngesnipperde knoflook, de pilipili, peper en zout.

  13. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met het citroensap. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Snij de gepofte aardappelen middendoor en schik ze op een bedje van ijsbergsla. Verdeel er de maïs, de puntpaprika, de rode ui en de avocado over. Lepel er telkens 1 eetl. zure room op. Werk af met koriander. Serveer met de burgers.

Tip

Je kan de aardappelen ook vullen. Hol ze eerst uit tot op ± 1 cm van de schil. Prak het kruim fijn en meng er de andere groenten onder. Vul de aardappelen opnieuw op en werk af met de zure room of met Griekse yoghurt.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  3. Wrijf intussen de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en prik er meerdere keren in met een vork.

  4. Hak de koriander grof.

  5. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.

  6. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  7. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in fijne ringen.

  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Bereiding:
  10. Schik de aardappelen in een ovenschaal en zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Verhit intussen de olijfolie in een braadpan en bak de diepgevroren tex-mexburgers ± 5 min. aan elke kant goudbruin.

  12. Breng de zure room op smaak met het fijngesnipperde knoflook, de pilipili, peper en zout.

  13. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met het citroensap. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Snij de gepofte aardappelen middendoor en schik ze op een bedje van ijsbergsla. Verdeel er de maïs, de puntpaprika, de rode ui en de avocado over. Lepel er telkens 1 eetl. zure room op. Werk af met koriander. Serveer met de burgers.

Tip

Je kan de aardappelen ook vullen. Hol ze eerst uit tot op ± 1 cm van de schil. Prak het kruim fijn en meng er de andere groenten onder. Vul de aardappelen opnieuw op en werk af met de zure room of met Griekse yoghurt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 553 kcal
Vet 28.7 g
Verzadigd vet 6 g
Koolhydraat 50.9 g
Suiker 10.3 g
Vezel 12.1 g
Eiwit 16.6 g
Zout 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Château De Vaugelas 'Le Prieuré' A.O.P. Corbières

Bekijk het recept digitaal