Gerolde rosbief in pestokorstje
Gerolde rosbief in pestokorstje

Gerolde rosbief in pestokorstje

50 min.
Hoofdgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 326 kcal
Vet 15.4 g
Koolhydraat 3.1 g
Eiwit 44.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snij de champignons in schijfjes.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de gerolde rosbief aan alle kanten goudbruin.

  8. Leg de rosbief in een ovenschaal en bestrijk met 2 eetl. pesto. Giet er de runderbouillon bij. Bedek met aluminiumfolie en bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in de braadpan van het vlees en stoof de champignons 5 à 10 min. op een zacht vuur.

  10. Haal de rosbief uit de ovenschaal en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Giet het braadvocht uit de ovenschaal bij de champignons en voeg de verse kaas toe. Laat even inkoken op een hoog vuur en breng op smaak met peper en 1eetl. pesto.

  11. Afwerking:
  12. Snij het vlees in sneetjes en serveer er de saus bij. Dien op met een fris slaatje en kroketten of frietjes.

Tip

Dit gerecht is ook lekker met groene pesto in plaats van rode.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snij de champignons in schijfjes.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de gerolde rosbief aan alle kanten goudbruin.

  8. Leg de rosbief in een ovenschaal en bestrijk met 2 eetl. pesto. Giet er de runderbouillon bij. Bedek met aluminiumfolie en bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in de braadpan van het vlees en stoof de champignons 5 à 10 min. op een zacht vuur.

  10. Haal de rosbief uit de ovenschaal en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Giet het braadvocht uit de ovenschaal bij de champignons en voeg de verse kaas toe. Laat even inkoken op een hoog vuur en breng op smaak met peper en 1eetl. pesto.

  11. Afwerking:
  12. Snij het vlees in sneetjes en serveer er de saus bij. Dien op met een fris slaatje en kroketten of frietjes.

Tip

Dit gerecht is ook lekker met groene pesto in plaats van rode.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 326 kcal
Vet 15.4 g
Koolhydraat 3.1 g
Eiwit 44.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Maredsous Blond Wijn Crozes-Hermitage A.O.P. - Caves Saint-Pierre

Bekijk het recept digitaal