Gerolde rosbief met kleurrijke groentjes
Gerolde rosbief met kleurrijke groentjes

Gerolde rosbief met kleurrijke groentjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 590 kcal
Vet 29.6 g
Koolhydraat 43.6 g
Eiwit 37.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Kook de aardappelen 20 min. in de schil.

  4. Snij de wortelen, snij in staafjes van 4 bij 2 cm en kook ze 10 min. in lichtgezouten water.

  5. Verwarm ondertussen de oven 10 min. voor op 180 °C.

  6. Snipper het knoflook fijn en snij de rode ui in ringen.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de gerolde rosbief aan alle kanten goudbruin. Leg het vlees daarna in een ovenschotel en breng op smaak met peper en zout.

  9. Snij de aardappelen in de lengte in 4 of 6 naargelang de grootte. Verdeel de stukken samen met de wortelstaafjes over het vlees. Kruid met de tijm, peper en zout.

  10. Verdeel de uiringen en het knoflook over de groentjes en besprenkel met de rest van de olijfolie. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Doe intussen de room in een steelpan en breng aan de kook. Roer er de mierikswortel onder. Laat 3 min. koken en breng op smaak met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Snij het vlees in sneetjes en verdeel over de borden met wat aardappelen en wortelen. Lepel wat saus over het vlees.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Kook de aardappelen 20 min. in de schil.

  4. Snij de wortelen, snij in staafjes van 4 bij 2 cm en kook ze 10 min. in lichtgezouten water.

  5. Verwarm ondertussen de oven 10 min. voor op 180 °C.

  6. Snipper het knoflook fijn en snij de rode ui in ringen.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de gerolde rosbief aan alle kanten goudbruin. Leg het vlees daarna in een ovenschotel en breng op smaak met peper en zout.

  9. Snij de aardappelen in de lengte in 4 of 6 naargelang de grootte. Verdeel de stukken samen met de wortelstaafjes over het vlees. Kruid met de tijm, peper en zout.

  10. Verdeel de uiringen en het knoflook over de groentjes en besprenkel met de rest van de olijfolie. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Doe intussen de room in een steelpan en breng aan de kook. Roer er de mierikswortel onder. Laat 3 min. koken en breng op smaak met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Snij het vlees in sneetjes en verdeel over de borden met wat aardappelen en wortelen. Lepel wat saus over het vlees.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 590 kcal
Vet 29.6 g
Koolhydraat 43.6 g
Eiwit 37.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône Milieubewuste teelt.

Bekijk het recept digitaal