Geroosterde kalfssneden in fris sjalottensausje
Geroosterde kalfssneden in fris sjalottensausje

Geroosterde kalfssneden in fris sjalottensausje

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 554 kcal
Vet 10.9 g
Koolhydraat 55.7 g
Eiwit 56.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de tomaten in partjes.

  3. Snij de waterkers en de sjalotten grof.

  4. Snij de rode ui in ringen.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Bak de sjalotjes al roerende gedurende 1 min. in 1 eetl. olijfolie. Voeg 3 eetl. rode wijnazijn, de sojasaus, de tijm, het blaadje laurier en 2 dl water toe, dek af en laat 20 min. sudderen.

  8. Verwijder tijm en laurier en mix de saus zo fijn mogelijk. Bestrooi met peterselie en hou warm.

  9. Gril de kalfssneden in een grillpan of tussen grillplaten gedurende 2 à 7 min., naar smaak. Kruid met peper en zout.

  10. Meng de tomaten met de waterkers, de rode ui, 1 eetl. olijfolie en 1 koffiel. rode wijnazijn. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de kalfssneden met de gemixte sjalotjes en de tomatensalade. Dien op met verse tagliatelle.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de tomaten in partjes.

  3. Snij de waterkers en de sjalotten grof.

  4. Snij de rode ui in ringen.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Bak de sjalotjes al roerende gedurende 1 min. in 1 eetl. olijfolie. Voeg 3 eetl. rode wijnazijn, de sojasaus, de tijm, het blaadje laurier en 2 dl water toe, dek af en laat 20 min. sudderen.

  8. Verwijder tijm en laurier en mix de saus zo fijn mogelijk. Bestrooi met peterselie en hou warm.

  9. Gril de kalfssneden in een grillpan of tussen grillplaten gedurende 2 à 7 min., naar smaak. Kruid met peper en zout.

  10. Meng de tomaten met de waterkers, de rode ui, 1 eetl. olijfolie en 1 koffiel. rode wijnazijn. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de kalfssneden met de gemixte sjalotjes en de tomatensalade. Dien op met verse tagliatelle.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 554 kcal
Vet 10.9 g
Koolhydraat 55.7 g
Eiwit 56.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Salice Salentino D.O.C. Ricordi Italië Wijn Villa Sopita D.O.C. Orvieto Classico Italië Wijn Droge witte wijn uit Umbrië met fijn amandelparfum en verleidelijke fruitigheid.

Bekijk het recept digitaal