- Bewaar

- Bewaar
Geroosterde kip met zoete aardappel en rode ui
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Florale - Savagnin A.O.P. Côtes du Jura
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rasp de gember en de schil van de limoen. Pers de limoen.
-
Verwijder de zaadjes uit het rode pepertje en snipper fijn.
-
Snipper het knoflook en de blaadjes en steeltjes van de koriander fijn.
-
Meng 2 eetl. olijfolie met de gember, het rode pepertje, het knoflook, de koriander, het limoensap en de zeste. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in grove stukken.
-
Verwijder de zaadjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukken.
-
Snij de rode uien elk in 6 partjes.
-
Bereiding:
-
(5 min. + 1 u. 10 min. in de oven)
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg de kip in een ovenschaal en bestrijk ze met het gembermengsel.
-
Leg de stukken zoete aardappel, rode ui en paprika rond de kip.
-
Besprenkel de groenten met 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Zet de ovenschaal 60 à 70 min. in de voorverwarmde oven, tot de kip mooi goudbruin en volledig gaar is.
-
Afwerking:
-
Geef er een gemengd slaatje bij.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Florale - Savagnin A.O.P. Côtes du Jura
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rasp de gember en de schil van de limoen. Pers de limoen.
-
Verwijder de zaadjes uit het rode pepertje en snipper fijn.
-
Snipper het knoflook en de blaadjes en steeltjes van de koriander fijn.
-
Meng 2 eetl. olijfolie met de gember, het rode pepertje, het knoflook, de koriander, het limoensap en de zeste. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in grove stukken.
-
Verwijder de zaadjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukken.
-
Snij de rode uien elk in 6 partjes.
-
Bereiding:
-
(5 min. + 1 u. 10 min. in de oven)
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg de kip in een ovenschaal en bestrijk ze met het gembermengsel.
-
Leg de stukken zoete aardappel, rode ui en paprika rond de kip.
-
Besprenkel de groenten met 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Zet de ovenschaal 60 à 70 min. in de voorverwarmde oven, tot de kip mooi goudbruin en volledig gaar is.
-
Afwerking:
-
Geef er een gemengd slaatje bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Florale - Savagnin A.O.P. Côtes du Jura