Geroosterde kip met zoete aardappel en rode ui
Geroosterde kip met zoete aardappel en rode ui

Geroosterde kip met zoete aardappel en rode ui

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 490 kcal
Vet 27.7 g
Koolhydraat 21.2 g
Eiwit 38.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de gember en de schil van de limoen. Pers de limoen.

  3. Verwijder de zaadjes uit het rode pepertje en snipper fijn.

  4. Snipper het knoflook en de blaadjes en steeltjes van de koriander fijn.

  5. Meng 2 eetl. olijfolie met de gember, het rode pepertje, het knoflook, de koriander, het limoensap en de zeste. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Schil de zoete aardappelen en snij in grove stukken.

  7. Verwijder de zaadjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukken.

  8. Snij de rode uien elk in 6 partjes.

  9. Bereiding:
  10. (5 min. + 1 u. 10 min. in de oven)

  11. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  12. Leg de kip in een ovenschaal en bestrijk ze met het gembermengsel.

  13. Leg de stukken zoete aardappel, rode ui en paprika rond de kip.

  14. Besprenkel de groenten met 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  15. Zet de ovenschaal 60 à 70 min. in de voorverwarmde oven, tot de kip mooi goudbruin en volledig gaar is.

  16. Afwerking:
  17. Geef er een gemengd slaatje bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de gember en de schil van de limoen. Pers de limoen.

  3. Verwijder de zaadjes uit het rode pepertje en snipper fijn.

  4. Snipper het knoflook en de blaadjes en steeltjes van de koriander fijn.

  5. Meng 2 eetl. olijfolie met de gember, het rode pepertje, het knoflook, de koriander, het limoensap en de zeste. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Schil de zoete aardappelen en snij in grove stukken.

  7. Verwijder de zaadjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukken.

  8. Snij de rode uien elk in 6 partjes.

  9. Bereiding:
  10. (5 min. + 1 u. 10 min. in de oven)

  11. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  12. Leg de kip in een ovenschaal en bestrijk ze met het gembermengsel.

  13. Leg de stukken zoete aardappel, rode ui en paprika rond de kip.

  14. Besprenkel de groenten met 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  15. Zet de ovenschaal 60 à 70 min. in de voorverwarmde oven, tot de kip mooi goudbruin en volledig gaar is.

  16. Afwerking:
  17. Geef er een gemengd slaatje bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 490 kcal
Vet 27.7 g
Koolhydraat 21.2 g
Eiwit 38.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Florale - Savagnin A.O.P. Côtes du Jura

Bekijk het recept digitaal