Geroosterde pangasius met ratatouille
Geroosterde pangasius met ratatouille

Geroosterde pangasius met ratatouille

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 313 kcal
Vet 11.7 g
Koolhydraat 10.5 g
Eiwit 40.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij in blokjes.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.

  5. Snij de ongeschilde courgette en de ui in fijne schijven.

  6. Snipper het teentje knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot. Stoof de uiringen en het fijngesnipperde knoflook al roerend. Voeg de tomatenblokjes, de paprikareepjes, de kappertjes en 1 koffie el. basilicum toe.

  9. Kruid met peper en zout. Laat 10 min. afgedekt sudderen.

  10. Verwarm ondertussen de oven 10 min. voor op 200 °C.

  11. Giet de ratatouille in een ruime ovenschotel.

  12. Schik er de courgetteschijfjes op en leg daarop de diepgevroren stukken vis. Kruid met 1/2 koffiel. basilicum, peper en zout. Giet 2 eetl. olijfolie over de vis.

  13. Dek de schotel af en zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Verwijder het deksel en laat nog 15 min. bakken. Zet de grill aan en laat de vis nog 5 min. kleuren.

  14. Afwerking:
  15. Dien de vis op met de ratatouille en pasta. Versier met wat bieslook.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij in blokjes.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.

  5. Snij de ongeschilde courgette en de ui in fijne schijven.

  6. Snipper het teentje knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot. Stoof de uiringen en het fijngesnipperde knoflook al roerend. Voeg de tomatenblokjes, de paprikareepjes, de kappertjes en 1 koffie el. basilicum toe.

  9. Kruid met peper en zout. Laat 10 min. afgedekt sudderen.

  10. Verwarm ondertussen de oven 10 min. voor op 200 °C.

  11. Giet de ratatouille in een ruime ovenschotel.

  12. Schik er de courgetteschijfjes op en leg daarop de diepgevroren stukken vis. Kruid met 1/2 koffiel. basilicum, peper en zout. Giet 2 eetl. olijfolie over de vis.

  13. Dek de schotel af en zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Verwijder het deksel en laat nog 15 min. bakken. Zet de grill aan en laat de vis nog 5 min. kleuren.

  14. Afwerking:
  15. Dien de vis op met de ratatouille en pasta. Versier met wat bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 313 kcal
Vet 11.7 g
Koolhydraat 10.5 g
Eiwit 40.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn La Tuilerie | A.O.P. Pouilly-Fumé Château du Bois de la Garde rosé | A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal