Geroosterde wintergroenten met chipolata
Geroosterde wintergroenten met chipolata

Geroosterde wintergroenten met chipolata

1 u. 25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 534 kcal
Vet 25.4 g
Koolhydraat 49.2 g
Eiwit 27 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en de koolraap en snij in blokjes van ± 1,5 cm.

  3. Schil de pastinaken en snij in schijfjes van 1 cm dik.

  4. Snij de sjalotten in de lengte in 4.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak grof.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Doe de blokjes aardappel en koolraap, de schijfjes pastinaak en de sjalotten in een grote braadslede of schik ze op een bakplaat met bakpapier.

  10. Meng het fijngesnipperde knoflook, de rozemarijn en 4 eetl. olijfolie onder de groenten. Kruid met peper en zout.

  11. Zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven. Schep alles na 20 min. eens goed om.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de chipolata's aan alle kanten bruin en gaar.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en de koolraap en snij in blokjes van ± 1,5 cm.

  3. Schil de pastinaken en snij in schijfjes van 1 cm dik.

  4. Snij de sjalotten in de lengte in 4.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak grof.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Doe de blokjes aardappel en koolraap, de schijfjes pastinaak en de sjalotten in een grote braadslede of schik ze op een bakplaat met bakpapier.

  10. Meng het fijngesnipperde knoflook, de rozemarijn en 4 eetl. olijfolie onder de groenten. Kruid met peper en zout.

  11. Zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven. Schep alles na 20 min. eens goed om.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de chipolata's aan alle kanten bruin en gaar.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 534 kcal
Vet 25.4 g
Koolhydraat 49.2 g
Eiwit 27 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugse Zot Speciaalbier Wijn Côtes du Rhône A.O.P. - Les Hauts Rocs - Milieubewuste teelt

Bekijk het recept digitaal