- Bewaar

- Bewaar
Gesloten gehakttaart met zomergroenten en fris slaatje
Onze drankensuggesties
Wijn Diane de Nages rosé - A.O.P. Costières de Nîmes Saint-Nicolas de Bourgueil A.O.P. - Domaine du Clos Pichard
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de rode ui fijn.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in stukken van ± 1 cm.
-
Snij de aubergine in blokjes van ± 1 cm.
-
Snij de olijven in plakjes.
-
Snij de eikenbladsla van de wortel en doe de blaadjes in een slakom. Meng er de tuinkers onder.
-
Klop de mosterd, de wittewijnazijn en de walnotenolie onder elkaar.
-
Snipper het bieslook en de platte peterselie fijn en strooi over de salade.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Kook 2 eieren 10 min. hard in kokend water. Laat ze afkoelen in een kom met ijskoud water. Pel ze en hak in grove stukken.
-
Verhit intussen de olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde rode ui tot hij lichtjes begint te kleuren. Voeg de stukjes paprika en de aubergineblokjes toe. Laat 10 min. stoven op een matig vuur. Roer regelmatig. Kruid met peper en zout en laat afkoelen.
-
Bak het gehakt gaar in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Maak los met een vork en laat uitlekken in een vergiet.
-
Voeg de sherryazijn, enkele druppels tabasco, de plakjes olijf, het gehakt en de hardgekookte eieren toe aan de gestoofde groenten. Meng goed door elkaar. Kruid met peper en zout.
-
Bekleed een taartvorm met bakpapier en leg er 1 vel bladerdeeg in. Prik enkele keren met een vork in het deeg. Bestrooi met het paneermeel en verdeel er het gehakt-groentemengsel en de geitenkaas over.
-
Dek af met het tweede vel bladerdeeg. Vouw de randen van het deeg naar binnen en druk de twee lagen deeg goed op elkaar met een vork. Maak een kleine inkeping in het midden van het deeg zodat de damp kan ontsnappen tijdens het bakken. Klop 1 ei los en bestrijk er de bovenkant van de taart mee.
-
Bak 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Haal de taart uit de oven en laat 2 min. rusten. Dien op met de salade en de vinaigrette.
Onze drankensuggesties
Wijn Diane de Nages rosé - A.O.P. Costières de Nîmes Saint-Nicolas de Bourgueil A.O.P. - Domaine du Clos Pichard
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de rode ui fijn.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in stukken van ± 1 cm.
-
Snij de aubergine in blokjes van ± 1 cm.
-
Snij de olijven in plakjes.
-
Snij de eikenbladsla van de wortel en doe de blaadjes in een slakom. Meng er de tuinkers onder.
-
Klop de mosterd, de wittewijnazijn en de walnotenolie onder elkaar.
-
Snipper het bieslook en de platte peterselie fijn en strooi over de salade.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Kook 2 eieren 10 min. hard in kokend water. Laat ze afkoelen in een kom met ijskoud water. Pel ze en hak in grove stukken.
-
Verhit intussen de olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde rode ui tot hij lichtjes begint te kleuren. Voeg de stukjes paprika en de aubergineblokjes toe. Laat 10 min. stoven op een matig vuur. Roer regelmatig. Kruid met peper en zout en laat afkoelen.
-
Bak het gehakt gaar in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Maak los met een vork en laat uitlekken in een vergiet.
-
Voeg de sherryazijn, enkele druppels tabasco, de plakjes olijf, het gehakt en de hardgekookte eieren toe aan de gestoofde groenten. Meng goed door elkaar. Kruid met peper en zout.
-
Bekleed een taartvorm met bakpapier en leg er 1 vel bladerdeeg in. Prik enkele keren met een vork in het deeg. Bestrooi met het paneermeel en verdeel er het gehakt-groentemengsel en de geitenkaas over.
-
Dek af met het tweede vel bladerdeeg. Vouw de randen van het deeg naar binnen en druk de twee lagen deeg goed op elkaar met een vork. Maak een kleine inkeping in het midden van het deeg zodat de damp kan ontsnappen tijdens het bakken. Klop 1 ei los en bestrijk er de bovenkant van de taart mee.
-
Bak 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Haal de taart uit de oven en laat 2 min. rusten. Dien op met de salade en de vinaigrette.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Diane de Nages rosé - A.O.P. Costières de Nîmes Saint-Nicolas de Bourgueil A.O.P. - Domaine du Clos Pichard