Gestoofde prei met macaronicake van paddenstoelen
Gestoofde prei met macaronicake van paddenstoelen

Gestoofde prei met macaronicake van paddenstoelen

1 u. 20 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 409 kcal
Vet 25.3 g
Koolhydraat 31.2 g
Eiwit 14.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de gedroogde bospaddenstoelen 1/2 u. weken in lauw water. Spoel af en laat goed uitlekken.

  3. Snij de prei in 12 gelijke stukken van ± 5 cm.

  4. Kook de macaroni gaar (kooktijd: zie verpakking) in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  5. Roer de Alpro Cuisine en de gedroogde bospaddenstoelen onder de eieren. Mix tot een glad mengsel en kruid met peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een braadpan en bak de stukken prei aan alle kanten lichtbruin. Verlaag het vuur en laat ± 35 min. stoven op een heel zacht vuur. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Roer ondertussen de koude macaroni onder het eiermengsel en giet in een langwerpige cakevorm (± 25 cm lang). Zet ± 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  9. Haal de cake uit de vorm en snij in 8 sneetjes van ± 2 cm dik. Besmeer elk stukje cake met de kruidenkaas.

  10. Afwerking:
  11. Schik op elk bord 3 stukken prei naast elkaar en plaats er 2 stukken macaronicake op. Verdeel er de waterkers over en serveer.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de gedroogde bospaddenstoelen 1/2 u. weken in lauw water. Spoel af en laat goed uitlekken.

  3. Snij de prei in 12 gelijke stukken van ± 5 cm.

  4. Kook de macaroni gaar (kooktijd: zie verpakking) in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  5. Roer de Alpro Cuisine en de gedroogde bospaddenstoelen onder de eieren. Mix tot een glad mengsel en kruid met peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een braadpan en bak de stukken prei aan alle kanten lichtbruin. Verlaag het vuur en laat ± 35 min. stoven op een heel zacht vuur. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Roer ondertussen de koude macaroni onder het eiermengsel en giet in een langwerpige cakevorm (± 25 cm lang). Zet ± 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  9. Haal de cake uit de vorm en snij in 8 sneetjes van ± 2 cm dik. Besmeer elk stukje cake met de kruidenkaas.

  10. Afwerking:
  11. Schik op elk bord 3 stukken prei naast elkaar en plaats er 2 stukken macaronicake op. Verdeel er de waterkers over en serveer.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 409 kcal
Vet 25.3 g
Koolhydraat 31.2 g
Eiwit 14.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Blond Belgisch abdijbier van hoge gisting. Een intense goudgele kleur vult het glas. In het frisse boeket ontdekt u aroma's van abrikoos en verse gist. De smaak is vol en complex (hop, kamille en steenfruit).

Bekijk het recept digitaal