Gestoofde wittekool
Gestoofde wittekool

Gestoofde wittekool

25 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 143 kcal
Vet 8.1 g
Koolhydraat 12.9 g
Eiwit 4.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wittekool in reepjes en dan in kleinere stukjes.

  3. Schil de appel, snij in blokjes en besprenkel met het citroensap.

  4. Snipper de uien fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie en bak de uien glazig. Voeg de mosterd en kerrie toe en roer goed onder.

  7. Voeg de wittekool toe en roerbak gedurende 4 min.

  8. Giet er 2 dl water over en voeg de sojasaus en de blokjes appel toe. Laat 15 min. afgedekt sudderen. Roer af en toe tot de kool zacht geworden is. Kruid naar smaak met peper en zout.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wittekool in reepjes en dan in kleinere stukjes.

  3. Schil de appel, snij in blokjes en besprenkel met het citroensap.

  4. Snipper de uien fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie en bak de uien glazig. Voeg de mosterd en kerrie toe en roer goed onder.

  7. Voeg de wittekool toe en roerbak gedurende 4 min.

  8. Giet er 2 dl water over en voeg de sojasaus en de blokjes appel toe. Laat 15 min. afgedekt sudderen. Roer af en toe tot de kool zacht geworden is. Kruid naar smaak met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 143 kcal
Vet 8.1 g
Koolhydraat 12.9 g
Eiwit 4.7 g

Bekijk het recept digitaal