Gestoomde scampi's en schelvis met tomatensaus
Gestoomde scampi's en schelvis met tomatensaus

Gestoomde scampi's en schelvis met tomatensaus

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 371 kcal
Vet 3.8 g
Koolhydraat 38.6 g
Eiwit 45.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kervelbolletjes ontdooien.

  3. Snipper de look en de basilicumblaadjes fijn.

  4. Dompel de tomaten 10 sec. onder in kokend water, pel ze en snij in kleine blokjes. Meng de tomatenblokjes met de look, het basilicum, de olijfolie, peper en zout.

  5. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  6. Snij de citroen in schijfjes.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen gaar, giet af en pureer. Meng met de kervel en de plattekaas en kruid met peper en zout. Dek af en hou warm.

  9. Breng 0,5 L water aan de kook, samen met de schijfjes citroen, het bouillonblokje en het blaadje laurier.

  10. Plaats de diepgevroren schelvisfilets in een stoommandje, of op een rooster boven de pan, en laat stomen.

  11. Voeg na 5 min. de diepgevroren scampi's toe en laat nog ± 10 min. stomen.

  12. Verwarm de tomatenmengeling.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de gestoomde schelvis en scampi's met de kervelpuree en de tomatensaus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kervelbolletjes ontdooien.

  3. Snipper de look en de basilicumblaadjes fijn.

  4. Dompel de tomaten 10 sec. onder in kokend water, pel ze en snij in kleine blokjes. Meng de tomatenblokjes met de look, het basilicum, de olijfolie, peper en zout.

  5. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  6. Snij de citroen in schijfjes.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen gaar, giet af en pureer. Meng met de kervel en de plattekaas en kruid met peper en zout. Dek af en hou warm.

  9. Breng 0,5 L water aan de kook, samen met de schijfjes citroen, het bouillonblokje en het blaadje laurier.

  10. Plaats de diepgevroren schelvisfilets in een stoommandje, of op een rooster boven de pan, en laat stomen.

  11. Voeg na 5 min. de diepgevroren scampi's toe en laat nog ± 10 min. stomen.

  12. Verwarm de tomatenmengeling.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de gestoomde schelvis en scampi's met de kervelpuree en de tomatensaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 371 kcal
Vet 3.8 g
Koolhydraat 38.6 g
Eiwit 45.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Domaine La Grande Blanche A.C. Côtes de Provence

Bekijk het recept digitaal