Geurige rundertajine
Geurige rundertajine

Geurige rundertajine

2 u. 30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 649 kcal
Vet 6.2 g
Koolhydraat 88.1 g
Eiwit 56.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de uien in grove stukken.

  3. Snij de wortelen in dikke plakjes van 1 cm.

  4. Snij de courgette in blokjes van 5 cm lang.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een ruime stoofpan. Leg er het stoofvlees in en bak het aan alle kanten.

  7. Doe er de stukjes ui bij en laat even meestoven.

  8. Voeg de tomatenpuree, het gemberpoeder, de korianderbolletjes (plet ze tussen 2 lepels) en de kruidnagels toe en schep goed dooreen. Kruid met peper en zout.

  9. Leng aan met 4 dl water en breng het geheel aan de kook. Laat 50 min. sudderen op een heel zacht vuurtje. Nog handiger: schep in een ovenschotel en zet afgedekt gedurende 50 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven.

  10. Laat de kikkererwten uitlekken en meng onder het vlees. Schik de wortelschijfjes, courgetteblokjes, het kaneelstokje en het takje tijm er bovenop. Dek opnieuw af en laat 1 u 10 min. verder stoven. Voeg indien nodig nog wat water toe.

  11. Bereid intussen de couscous. Breng 4 dl water aan de kook en kruid met peper en selderijzout. Neem de kookpan van het vuur en strooi er het couscousmeel in.

  12. Dek af en laat de couscous 7 min. zwellen. Maak los met een vork en voeg de verse peterselie en koriander toe.

  13. Afwerking:
  14. Dien de tajine op met de couscous. Verdeel het kookvocht over de couscous.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de uien in grove stukken.

  3. Snij de wortelen in dikke plakjes van 1 cm.

  4. Snij de courgette in blokjes van 5 cm lang.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een ruime stoofpan. Leg er het stoofvlees in en bak het aan alle kanten.

  7. Doe er de stukjes ui bij en laat even meestoven.

  8. Voeg de tomatenpuree, het gemberpoeder, de korianderbolletjes (plet ze tussen 2 lepels) en de kruidnagels toe en schep goed dooreen. Kruid met peper en zout.

  9. Leng aan met 4 dl water en breng het geheel aan de kook. Laat 50 min. sudderen op een heel zacht vuurtje. Nog handiger: schep in een ovenschotel en zet afgedekt gedurende 50 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven.

  10. Laat de kikkererwten uitlekken en meng onder het vlees. Schik de wortelschijfjes, courgetteblokjes, het kaneelstokje en het takje tijm er bovenop. Dek opnieuw af en laat 1 u 10 min. verder stoven. Voeg indien nodig nog wat water toe.

  11. Bereid intussen de couscous. Breng 4 dl water aan de kook en kruid met peper en selderijzout. Neem de kookpan van het vuur en strooi er het couscousmeel in.

  12. Dek af en laat de couscous 7 min. zwellen. Maak los met een vork en voeg de verse peterselie en koriander toe.

  13. Afwerking:
  14. Dien de tajine op met de couscous. Verdeel het kookvocht over de couscous.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 649 kcal
Vet 6.2 g
Koolhydraat 88.1 g
Eiwit 56.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Les Hauts Rocs Rasteau A.C. Côtes du Rhône Villages Wijn Rasteau is een wijngemeente in het hartje van het zuidelijke rhônegebied. De wijn is krachtig en vlezig, met heerlijke aroma's van wilde kruiden en rode vruchten. Wijn Argento Malbec Argentinië Wijn Malbec met diepe paarsrode kleur en krachtige neus van rijp zwart fruit en pure chocolade. Vol en vlezig in de mond.

Bekijk het recept digitaal