Gevogeltepita met champignons en verse frietjes
Gevogeltepita met champignons en verse frietjes

Gevogeltepita met champignons en verse frietjes

30 min.
Hoofdgerecht
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3623 kj
Energie 866 kcal
Vet 56.2 g
Verzadigd vet 12.7 g
Koolhydraat 52.3 g
Suiker 8.2 g
Vezel 9.9 g
Eiwit 37.9 g
Zout 2.1 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snipper de rode ui, het knoflook en de peterselie fijn. Meng met de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.

  3. Snij de champignons in 2 of 4, afhankelijk van de grootte

  4. Schil de koolrabi, rasp hem en meng met de groentemix.

  5. Verhit de olijfolie in een braadpan en roerbak de gevogeltepita en de champignons ± 10 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  6. Bak intussen de verse frieten in de voorverwarmde oven (instructies: zie verpakking).

  7. Verdeel de frieten en de gevogeltepita met champignons over de borden en geef er de groentemix met koolrabi bij. Lepel er de peterselieyoghurt over.

Tip
Groentemix Bordje krokant?

Dat is een mengeling van wittekool, wortel, krulandijvie en rode paprika.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snipper de rode ui, het knoflook en de peterselie fijn. Meng met de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.

  3. Snij de champignons in 2 of 4, afhankelijk van de grootte

  4. Schil de koolrabi, rasp hem en meng met de groentemix.

  5. Verhit de olijfolie in een braadpan en roerbak de gevogeltepita en de champignons ± 10 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  6. Bak intussen de verse frieten in de voorverwarmde oven (instructies: zie verpakking).

  7. Verdeel de frieten en de gevogeltepita met champignons over de borden en geef er de groentemix met koolrabi bij. Lepel er de peterselieyoghurt over.

Tip
Groentemix Bordje krokant?

Dat is een mengeling van wittekool, wortel, krulandijvie en rode paprika.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3623 kj
Energie 866 kcal
Vet 56.2 g
Verzadigd vet 12.7 g
Koolhydraat 52.3 g
Suiker 8.2 g
Vezel 9.9 g
Eiwit 37.9 g
Zout 2.1 g
natrium 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tout Bien Pils Wijn Salento I.G.T. Appassimento Tenute Rubino Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal