Gevogeltepita met yoghurtsausje
Gevogeltepita met yoghurtsausje

Gevogeltepita met yoghurtsausje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 595 kcal
Vet 36 g
Koolhydraat 33.8 g
Eiwit 33.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de rode ui in ringen.

  3. Snij de tapastomaten in schijfjes.

  4. Snij de ijsbergsla fijn.

  5. Snij de ongeschilde komkommer in staafjes.

  6. Snipper het bieslook en de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de gevogeltereepjes ± 6 min.

  9. Meng intussen de Griekse yoghurt met de tomenade en kruid met peper en zout. Roer er de fijngesnipperde peterselie onder.

  10. Meng de groenten en de rode ui in een kom.

  11. Meng de wittewijnazijn met de extra vierge olijfolie. Kruid met peper en zout en voeg het fijngesnipperde bieslook toe. Roer de vinaigrette onder de groentemengeling.

  12. Verwarm de pitabroodjes even onder de grill of in de broodrooster en vul ze met de gevogeltereepjes.

  13. Afwerking:
  14. Overgiet de reepjes met het yoghurtsausje en serveer de groenten apart.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de rode ui in ringen.

  3. Snij de tapastomaten in schijfjes.

  4. Snij de ijsbergsla fijn.

  5. Snij de ongeschilde komkommer in staafjes.

  6. Snipper het bieslook en de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de gevogeltereepjes ± 6 min.

  9. Meng intussen de Griekse yoghurt met de tomenade en kruid met peper en zout. Roer er de fijngesnipperde peterselie onder.

  10. Meng de groenten en de rode ui in een kom.

  11. Meng de wittewijnazijn met de extra vierge olijfolie. Kruid met peper en zout en voeg het fijngesnipperde bieslook toe. Roer de vinaigrette onder de groentemengeling.

  12. Verwarm de pitabroodjes even onder de grill of in de broodrooster en vul ze met de gevogeltereepjes.

  13. Afwerking:
  14. Overgiet de reepjes met het yoghurtsausje en serveer de groenten apart.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 595 kcal
Vet 36 g
Koolhydraat 33.8 g
Eiwit 33.8 g

Bekijk het recept digitaal