- Bewaar

- Bewaar
Gevogeltepita met yoghurtsausje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de rode ui in ringen.
-
Snij de tapastomaten in schijfjes.
-
Snij de ijsbergsla fijn.
-
Snij de ongeschilde komkommer in staafjes.
-
Snipper het bieslook en de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de gevogeltereepjes ± 6 min.
-
Meng intussen de Griekse yoghurt met de tomenade en kruid met peper en zout. Roer er de fijngesnipperde peterselie onder.
-
Meng de groenten en de rode ui in een kom.
-
Meng de wittewijnazijn met de extra vierge olijfolie. Kruid met peper en zout en voeg het fijngesnipperde bieslook toe. Roer de vinaigrette onder de groentemengeling.
-
Verwarm de pitabroodjes even onder de grill of in de broodrooster en vul ze met de gevogeltereepjes.
-
Afwerking:
-
Overgiet de reepjes met het yoghurtsausje en serveer de groenten apart.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de rode ui in ringen.
-
Snij de tapastomaten in schijfjes.
-
Snij de ijsbergsla fijn.
-
Snij de ongeschilde komkommer in staafjes.
-
Snipper het bieslook en de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de gevogeltereepjes ± 6 min.
-
Meng intussen de Griekse yoghurt met de tomenade en kruid met peper en zout. Roer er de fijngesnipperde peterselie onder.
-
Meng de groenten en de rode ui in een kom.
-
Meng de wittewijnazijn met de extra vierge olijfolie. Kruid met peper en zout en voeg het fijngesnipperde bieslook toe. Roer de vinaigrette onder de groentemengeling.
-
Verwarm de pitabroodjes even onder de grill of in de broodrooster en vul ze met de gevogeltereepjes.
-
Afwerking:
-
Overgiet de reepjes met het yoghurtsausje en serveer de groenten apart.