Gevuld konijn met gestoofde groentjes en jeneversaus
Gevuld konijn met gestoofde groentjes en jeneversaus

Gevuld konijn met gestoofde groentjes en jeneversaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 896 kcal
Vet 59.3 g
Koolhydraat 15.7 g
Eiwit 62.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de preiwitten, het witloof en de ui fijn.

  3. Bak de spekblokjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.

  4. Bereiding:
  5. Schik de konijnengebraden in een vuurvaste schotel en verdeel er 1 eetl. boter over. Kruid naar smaak met peper en zout en zet 50 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  6. Verhit ondertussen 2 eetl. boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en prei gedurende 10 min. Voeg het fijngesnipperd witloof en de roze bessen toe en overgiet met de graanjenever. Laat nog 5 min. stoven.

  7. Neem van het vuur, roer er de zure room onder en breng op smaak met peper en zout.

  8. Haal de konijnengebraden uit de schotel en hou warm. Giet de kippenfond in de schotel, schraap de braadresten los en giet over in een steelpannetje. Breng aan de kook en bind lichtjes met instantsausbinder. Kruid naar smaak met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de groenten over de borden. Snij de gebraden in sneetjes en verdeel over de groenten. Lepel er de saus bij en serveer met kroketten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de preiwitten, het witloof en de ui fijn.

  3. Bak de spekblokjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.

  4. Bereiding:
  5. Schik de konijnengebraden in een vuurvaste schotel en verdeel er 1 eetl. boter over. Kruid naar smaak met peper en zout en zet 50 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  6. Verhit ondertussen 2 eetl. boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en prei gedurende 10 min. Voeg het fijngesnipperd witloof en de roze bessen toe en overgiet met de graanjenever. Laat nog 5 min. stoven.

  7. Neem van het vuur, roer er de zure room onder en breng op smaak met peper en zout.

  8. Haal de konijnengebraden uit de schotel en hou warm. Giet de kippenfond in de schotel, schraap de braadresten los en giet over in een steelpannetje. Breng aan de kook en bind lichtjes met instantsausbinder. Kruid naar smaak met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de groenten over de borden. Snij de gebraden in sneetjes en verdeel over de groenten. Lepel er de saus bij en serveer met kroketten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 896 kcal
Vet 59.3 g
Koolhydraat 15.7 g
Eiwit 62.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Coto de Imaz Reserva Spanje

Bekijk het recept digitaal