Gevulde aardappel met soufflé van tuinkers
Gevulde aardappel met soufflé van tuinkers

Gevulde aardappel met soufflé van tuinkers

1 u. 15 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 178 kcal
Vet 11.8 g
Koolhydraat 13.7 g
Eiwit 4.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de aardappelen ± 35 min. in de schil in lichtgezouten water. Giet af. Snij er een hoedje af en hol ze uit tot op 1 cm van de rand. Plet het kruim tot puree.

  3. Snipper de tuinkers fijn en mix met de room. Meng samen met de eidooier, de olijfolie en peper onder de puree. Laat volledig afkoelen.

  4. Klop de eiwitten stijf en schep voorzichtig onder de koude puree.

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Vul de aardappelen met de tuinkerssoufflé en schik in een ovenschaal. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Afwerking:
  8. Ideaal bij gegrild vlees op de barbecue, met een frisse salade.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de aardappelen ± 35 min. in de schil in lichtgezouten water. Giet af. Snij er een hoedje af en hol ze uit tot op 1 cm van de rand. Plet het kruim tot puree.

  3. Snipper de tuinkers fijn en mix met de room. Meng samen met de eidooier, de olijfolie en peper onder de puree. Laat volledig afkoelen.

  4. Klop de eiwitten stijf en schep voorzichtig onder de koude puree.

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Vul de aardappelen met de tuinkerssoufflé en schik in een ovenschaal. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Afwerking:
  8. Ideaal bij gegrild vlees op de barbecue, met een frisse salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 178 kcal
Vet 11.8 g
Koolhydraat 13.7 g
Eiwit 4.3 g

Bekijk het recept digitaal