Gevulde aubergine met peterseliepuree
Gevulde aubergine met peterseliepuree

Gevulde aubergine met peterseliepuree

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1900 kj
Energie 454 kcal
Vet 22.8 g
Verzadigd vet 8 g
Koolhydraat 45.3 g
Suiker 11 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 13.8 g
Zout 1 g
natrium 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min. + 25 min. in de oven
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Snij intussen de aubergines in de lengte in 2 en snij enkele inkepingen in het vruchtvlees van elke helft.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn. Snij de tomaten in kleine blokjes. Meng alles onder de pijnboompitten en de helft van de olijfolie. Kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout.

  6. Verdeel het tomatenmengsel over de halve aubergines en bestrooi met de panko. Leg in een ovenschaal en zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Snipper intussen de peterselie fijn en prak de aardappelen tot puree. Kruid de aardappelen met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de peterselie en de rest van de olijfolie toe en meng goed.

  8. Verkruimel de feta over de auberginehelften en zet nog 2 min. onder de grill.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min. + 25 min. in de oven
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Snij intussen de aubergines in de lengte in 2 en snij enkele inkepingen in het vruchtvlees van elke helft.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn. Snij de tomaten in kleine blokjes. Meng alles onder de pijnboompitten en de helft van de olijfolie. Kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout.

  6. Verdeel het tomatenmengsel over de halve aubergines en bestrooi met de panko. Leg in een ovenschaal en zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Snipper intussen de peterselie fijn en prak de aardappelen tot puree. Kruid de aardappelen met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de peterselie en de rest van de olijfolie toe en meng goed.

  8. Verkruimel de feta over de auberginehelften en zet nog 2 min. onder de grill.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1900 kj
Energie 454 kcal
Vet 22.8 g
Verzadigd vet 8 g
Koolhydraat 45.3 g
Suiker 11 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 13.8 g
Zout 1 g
natrium 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Domaines Vinsmoselle Les Rives du Luxembourg A.O.P. Moselle luxembourgeoise Bier LeFort Sterk donker bier

Bekijk het recept digitaal