Gevulde auberginerolletjes op een schijfje tomaat
Gevulde auberginerolletjes op een schijfje tomaat

Gevulde auberginerolletjes op een schijfje tomaat

50 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 392 kcal
Vet 32.8 g
Koolhydraat 10.7 g
Eiwit 13.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min. + afkoelen)

  3. Snij de aubergines in de lengte in 12 heel fijne plakken.

  4. Bak de aubergineplakken in 3 porties. Verhit telkens 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak 4 aubergineplakken per keer mooi bruin en zacht.

  5. Hak intussen 15 basilicumblaadjes en de salieblaadjes fijn.

  6. Bestrooi de gebakken aubergineplakken aan 1 kant met de fijngehakte kruiden en laat afkoelen.

  7. Snij de coeur de boeuf-tomaten in 12 schijven.

  8. Snij de gepelde knoflookteentjes in 4.

  9. Rasp de limoenschil (u hebt 1 koffiel. nodig) en pers de limoen.

  10. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  11. Bereiding:
  12. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  13. Snij de mozzarella in stukken en mix samen met de limoenzeste, het paneermeel, de pijnboompitten, de ricotta, de stukjes knoflook, 8 basilicumblaadjes en het limoensap. Kruid met peper en zout.

  14. Verdeel 1 koffiel. kaasvulling over elke aubergineplak en rol op.

  15. Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie en leg er de tomatenschijven in. Leg op elk schijfje tomaat een auberginerolletje en verstuif er balsamicoazijn over. Bak 10 min. in de voorverwarmde oven.

  16. Afwerking:
  17. Versier de rolletjes met blaadjes basilicum en verdeel over de borden.

Tip

Ook lekker: leg op elke aubergineplak een sneetje gedroogde ham. Dat geeft een heel ander smaakeffect.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min. + afkoelen)

  3. Snij de aubergines in de lengte in 12 heel fijne plakken.

  4. Bak de aubergineplakken in 3 porties. Verhit telkens 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak 4 aubergineplakken per keer mooi bruin en zacht.

  5. Hak intussen 15 basilicumblaadjes en de salieblaadjes fijn.

  6. Bestrooi de gebakken aubergineplakken aan 1 kant met de fijngehakte kruiden en laat afkoelen.

  7. Snij de coeur de boeuf-tomaten in 12 schijven.

  8. Snij de gepelde knoflookteentjes in 4.

  9. Rasp de limoenschil (u hebt 1 koffiel. nodig) en pers de limoen.

  10. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  11. Bereiding:
  12. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  13. Snij de mozzarella in stukken en mix samen met de limoenzeste, het paneermeel, de pijnboompitten, de ricotta, de stukjes knoflook, 8 basilicumblaadjes en het limoensap. Kruid met peper en zout.

  14. Verdeel 1 koffiel. kaasvulling over elke aubergineplak en rol op.

  15. Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie en leg er de tomatenschijven in. Leg op elk schijfje tomaat een auberginerolletje en verstuif er balsamicoazijn over. Bak 10 min. in de voorverwarmde oven.

  16. Afwerking:
  17. Versier de rolletjes met blaadjes basilicum en verdeel over de borden.

Tip

Ook lekker: leg op elke aubergineplak een sneetje gedroogde ham. Dat geeft een heel ander smaakeffect.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 392 kcal
Vet 32.8 g
Koolhydraat 10.7 g
Eiwit 13.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pouilly-Fumé A.O.P. `La Tuilerie' Pinot Blanc `Réserve Particulière' A.O.P. Alsace - Wolfberger

Bekijk het recept digitaal