- Bewaar

- Bewaar
Gevulde auberginerolletjes op een schijfje tomaat
Onze drankensuggesties
Wijn Pouilly-Fumé A.O.P. `La Tuilerie' Pinot Blanc `Réserve Particulière' A.O.P. Alsace - Wolfberger
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min. + afkoelen)
-
Snij de aubergines in de lengte in 12 heel fijne plakken.
-
Bak de aubergineplakken in 3 porties. Verhit telkens 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak 4 aubergineplakken per keer mooi bruin en zacht.
-
Hak intussen 15 basilicumblaadjes en de salieblaadjes fijn.
-
Bestrooi de gebakken aubergineplakken aan 1 kant met de fijngehakte kruiden en laat afkoelen.
-
Snij de coeur de boeuf-tomaten in 12 schijven.
-
Snij de gepelde knoflookteentjes in 4.
-
Rasp de limoenschil (u hebt 1 koffiel. nodig) en pers de limoen.
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snij de mozzarella in stukken en mix samen met de limoenzeste, het paneermeel, de pijnboompitten, de ricotta, de stukjes knoflook, 8 basilicumblaadjes en het limoensap. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel 1 koffiel. kaasvulling over elke aubergineplak en rol op.
-
Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie en leg er de tomatenschijven in. Leg op elk schijfje tomaat een auberginerolletje en verstuif er balsamicoazijn over. Bak 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Versier de rolletjes met blaadjes basilicum en verdeel over de borden.
Ook lekker: leg op elke aubergineplak een sneetje gedroogde ham. Dat geeft een heel ander smaakeffect.
Onze drankensuggesties
Wijn Pouilly-Fumé A.O.P. `La Tuilerie' Pinot Blanc `Réserve Particulière' A.O.P. Alsace - Wolfberger
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min. + afkoelen)
-
Snij de aubergines in de lengte in 12 heel fijne plakken.
-
Bak de aubergineplakken in 3 porties. Verhit telkens 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak 4 aubergineplakken per keer mooi bruin en zacht.
-
Hak intussen 15 basilicumblaadjes en de salieblaadjes fijn.
-
Bestrooi de gebakken aubergineplakken aan 1 kant met de fijngehakte kruiden en laat afkoelen.
-
Snij de coeur de boeuf-tomaten in 12 schijven.
-
Snij de gepelde knoflookteentjes in 4.
-
Rasp de limoenschil (u hebt 1 koffiel. nodig) en pers de limoen.
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snij de mozzarella in stukken en mix samen met de limoenzeste, het paneermeel, de pijnboompitten, de ricotta, de stukjes knoflook, 8 basilicumblaadjes en het limoensap. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel 1 koffiel. kaasvulling over elke aubergineplak en rol op.
-
Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie en leg er de tomatenschijven in. Leg op elk schijfje tomaat een auberginerolletje en verstuif er balsamicoazijn over. Bak 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Versier de rolletjes met blaadjes basilicum en verdeel over de borden.
Ook lekker: leg op elke aubergineplak een sneetje gedroogde ham. Dat geeft een heel ander smaakeffect.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Pouilly-Fumé A.O.P. `La Tuilerie' Pinot Blanc `Réserve Particulière' A.O.P. Alsace - Wolfberger