Gevulde aubergines met taboulé
Gevulde aubergines met taboulé

Gevulde aubergines met taboulé

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 606 kcal
Vet 29.9 g
Verzadigd vet 10.8 g
Koolhydraat 54.2 g
Suiker 14.9 g
Vezel 6 g
Eiwit 26.8 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Snij de aubergines in de lengte in 2 en laat het steeltje zitten. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de auberginehelften over. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven.

  5. Snipper ondertussen de uien, het knoflook en de platte peterselie fijn.

  6. Snij de groene pepertjes in 2 en laat het steeltje zitten. Haal de pitjes eruit.

  7. Snij 1 tomaat in 8 schijfjes. Verwijder de pitjes uit de 2 andere tomaten en snij in blokjes.

  8. Bereiding:
  9. Smelt de boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig. Voeg het gehakt toe, maak los met een vork en bak bruin.

  10. Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe. Kruid met zwarte peper, zout en het paprikapoeder. Laat nog 10 min. garen. Voeg 2 min. voor het einde van de gaartijd de fijngesnipperde peterselie toe.

  11. Verdeel het gehaktmengsel over de auberginehelften en werk elke helft af met 2 schijfjes tomaat en een half groen pepertje. Zet opnieuw 15 min. in de oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Snij de aubergines in de lengte in 2 en laat het steeltje zitten. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de auberginehelften over. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven.

  5. Snipper ondertussen de uien, het knoflook en de platte peterselie fijn.

  6. Snij de groene pepertjes in 2 en laat het steeltje zitten. Haal de pitjes eruit.

  7. Snij 1 tomaat in 8 schijfjes. Verwijder de pitjes uit de 2 andere tomaten en snij in blokjes.

  8. Bereiding:
  9. Smelt de boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig. Voeg het gehakt toe, maak los met een vork en bak bruin.

  10. Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe. Kruid met zwarte peper, zout en het paprikapoeder. Laat nog 10 min. garen. Voeg 2 min. voor het einde van de gaartijd de fijngesnipperde peterselie toe.

  11. Verdeel het gehaktmengsel over de auberginehelften en werk elke helft af met 2 schijfjes tomaat en een half groen pepertje. Zet opnieuw 15 min. in de oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 606 kcal
Vet 29.9 g
Verzadigd vet 10.8 g
Koolhydraat 54.2 g
Suiker 14.9 g
Vezel 6 g
Eiwit 26.8 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Blonden Os Bière blonde Wijn Château Artix 'Les Murailles' A.O.P. Minervois

Bekijk het recept digitaal