Gevulde courgettes met bospaddenstoelen
Gevulde courgettes met bospaddenstoelen

Gevulde courgettes met bospaddenstoelen

1 u. 5 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 430 kcal
Vet 27.5 g
Koolhydraat 27.6 g
Eiwit 16.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat diepgevroren bospaddenstoelen oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Snij ze in kleinere stukjes.

  4. Snij de ongeschilde courgettes in de lengte doormidden. Snij elke helft in 2 en schraap er de zaadjes uit.

  5. Snipper de sjalotten fijn.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in kleine blokjes van 1 cm.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig.

  10. Voeg de paprikablokjes toe en laat 10 min. sudderen. Roer er de champignons onder en kruid met peper en zout. Laat nog 5 min. garen.

  11. Leg de courgettes in een ovenschaal en vul met het champignonmengsel. Bestrooi met de geraspte kaas. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de diepgevroren groentemix 5 à 10 min., tot alles goed warm is. Voeg eventueel wat room toe om het geheel smeuïger te maken.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de courgettes over de borden en geef er wat van de groentemix bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat diepgevroren bospaddenstoelen oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Snij ze in kleinere stukjes.

  4. Snij de ongeschilde courgettes in de lengte doormidden. Snij elke helft in 2 en schraap er de zaadjes uit.

  5. Snipper de sjalotten fijn.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in kleine blokjes van 1 cm.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig.

  10. Voeg de paprikablokjes toe en laat 10 min. sudderen. Roer er de champignons onder en kruid met peper en zout. Laat nog 5 min. garen.

  11. Leg de courgettes in een ovenschaal en vul met het champignonmengsel. Bestrooi met de geraspte kaas. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de diepgevroren groentemix 5 à 10 min., tot alles goed warm is. Voeg eventueel wat room toe om het geheel smeuïger te maken.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de courgettes over de borden en geef er wat van de groentemix bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 430 kcal
Vet 27.5 g
Koolhydraat 27.6 g
Eiwit 16.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Wijn Signature du Cléray - Chenin Blanc A.O.P. Anjou

Bekijk het recept digitaal