- Bewaar

- Bewaar
Gevulde courgettes met seitan en amandelen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de courgettes in de lengte in twee en kook ze `al dente' in lichtgezouten water (± 7 min.).
-
Laat ze uitlekken en haal er voorzichtig het vruchtvlees uit met een lepel, tot op 1 cm van de rand.
-
Hak het uitgehaalde vruchtvlees fijn.
-
Laat de seitan uitlekken en snij elk stuk in kleine blokjes.
-
Hak de ui fijn en snij de worteltjes in fijne staafjes.
-
Laat de amandelschilfers lichtjes goudbruin kleuren in een pan met antiaanbaklaag (zonder vetstof).
-
Bereiding:
-
Stoof de ui glazig in 2 eetl. olijfolie, voeg de wortelstaafjes toe en laat al roerend meestoven gedurende 2 min.
-
Voeg de blokjes seitan, de kerrie, de komijn, de oregano, de paprika, het gehakte courgettevlees, peper en zout toe. Laat al roerend 3 min. stoven.
-
Voeg de goudbruine amandelschilfers en de room toe.
-
Leg de courgettebootjes in een ovenschotel en vul ze met de seitanmengeling. Bestrooi met geraspte kaas en laat 5 min. onder de grill kleuren.
-
Afwerking:
-
Dien per persoon een halve gevulde courgette op met gekookte tarwegraantjes (gekookt in water met een blokje tuinkruidenbouillon).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de courgettes in de lengte in twee en kook ze `al dente' in lichtgezouten water (± 7 min.).
-
Laat ze uitlekken en haal er voorzichtig het vruchtvlees uit met een lepel, tot op 1 cm van de rand.
-
Hak het uitgehaalde vruchtvlees fijn.
-
Laat de seitan uitlekken en snij elk stuk in kleine blokjes.
-
Hak de ui fijn en snij de worteltjes in fijne staafjes.
-
Laat de amandelschilfers lichtjes goudbruin kleuren in een pan met antiaanbaklaag (zonder vetstof).
-
Bereiding:
-
Stoof de ui glazig in 2 eetl. olijfolie, voeg de wortelstaafjes toe en laat al roerend meestoven gedurende 2 min.
-
Voeg de blokjes seitan, de kerrie, de komijn, de oregano, de paprika, het gehakte courgettevlees, peper en zout toe. Laat al roerend 3 min. stoven.
-
Voeg de goudbruine amandelschilfers en de room toe.
-
Leg de courgettebootjes in een ovenschotel en vul ze met de seitanmengeling. Bestrooi met geraspte kaas en laat 5 min. onder de grill kleuren.
-
Afwerking:
-
Dien per persoon een halve gevulde courgette op met gekookte tarwegraantjes (gekookt in water met een blokje tuinkruidenbouillon).