Gevulde courgettes met seitan en amandelen
Gevulde courgettes met seitan en amandelen

Gevulde courgettes met seitan en amandelen

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 294 kcal
Vet 19.5 g
Koolhydraat 8.6 g
Eiwit 20.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgettes in de lengte in twee en kook ze `al dente' in lichtgezouten water (± 7 min.).

  3. Laat ze uitlekken en haal er voorzichtig het vruchtvlees uit met een lepel, tot op 1 cm van de rand.

  4. Hak het uitgehaalde vruchtvlees fijn.

  5. Laat de seitan uitlekken en snij elk stuk in kleine blokjes.

  6. Hak de ui fijn en snij de worteltjes in fijne staafjes.

  7. Laat de amandelschilfers lichtjes goudbruin kleuren in een pan met antiaanbaklaag (zonder vetstof).

  8. Bereiding:
  9. Stoof de ui glazig in 2 eetl. olijfolie, voeg de wortelstaafjes toe en laat al roerend meestoven gedurende 2 min.

  10. Voeg de blokjes seitan, de kerrie, de komijn, de oregano, de paprika, het gehakte courgettevlees, peper en zout toe. Laat al roerend 3 min. stoven.

  11. Voeg de goudbruine amandelschilfers en de room toe.

  12. Leg de courgettebootjes in een ovenschotel en vul ze met de seitanmengeling. Bestrooi met geraspte kaas en laat 5 min. onder de grill kleuren.

  13. Afwerking:
  14. Dien per persoon een halve gevulde courgette op met gekookte tarwegraantjes (gekookt in water met een blokje tuinkruidenbouillon).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgettes in de lengte in twee en kook ze `al dente' in lichtgezouten water (± 7 min.).

  3. Laat ze uitlekken en haal er voorzichtig het vruchtvlees uit met een lepel, tot op 1 cm van de rand.

  4. Hak het uitgehaalde vruchtvlees fijn.

  5. Laat de seitan uitlekken en snij elk stuk in kleine blokjes.

  6. Hak de ui fijn en snij de worteltjes in fijne staafjes.

  7. Laat de amandelschilfers lichtjes goudbruin kleuren in een pan met antiaanbaklaag (zonder vetstof).

  8. Bereiding:
  9. Stoof de ui glazig in 2 eetl. olijfolie, voeg de wortelstaafjes toe en laat al roerend meestoven gedurende 2 min.

  10. Voeg de blokjes seitan, de kerrie, de komijn, de oregano, de paprika, het gehakte courgettevlees, peper en zout toe. Laat al roerend 3 min. stoven.

  11. Voeg de goudbruine amandelschilfers en de room toe.

  12. Leg de courgettebootjes in een ovenschotel en vul ze met de seitanmengeling. Bestrooi met geraspte kaas en laat 5 min. onder de grill kleuren.

  13. Afwerking:
  14. Dien per persoon een halve gevulde courgette op met gekookte tarwegraantjes (gekookt in water met een blokje tuinkruidenbouillon).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 294 kcal
Vet 19.5 g
Koolhydraat 8.6 g
Eiwit 20.9 g

Bekijk het recept digitaal