Gevulde flensjes met trio van kazen en krokante groenten
Gevulde flensjes met trio van kazen en krokante groenten

Gevulde flensjes met trio van kazen en krokante groenten

30 min.
Voorgerecht
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 487 kcal
Vet 31.2 g
Koolhydraat 26.8 g
Eiwit 24.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak de spinazie grof (bewaar een paar blaadjes voor het garnituur).

  3. Klop de eieren onder de melk en voeg beetje bij beetje de bloem toe. Mix tot een glad deeg, roer er de grof gehakte spinazie en 1 eetl. zonnebloemolie onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat het deeg 15 min. rusten.

  4. Rasp de wortelen fijn.

  5. Snij de kerstomaten en de olijven in 4.

  6. Snij de sneetjes geitenkaas in 2.

  7. Snij de cheddar en de brie elk in 8 sneetjes.

  8. Bereiding:
  9. Verhit telkens een beetje olie in een koekenpan en bak 8 flensjes.

  10. Schik de geraspte wortelen en de sojascheuten op de flensjes.

  11. Beleg elk flensje met 1 sneetje cheddar, 1 sneetje brie en 1 sneetje geitenkaas (naast elkaar).

  12. Rol de flensjes op en plaats ze in een ovenschotel. Zet 10 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  13. Snij de uiteindes van de flensjes en verdeel ze in 2 gelijke porties.

  14. Afwerking:
  15. Leg op elke bord 2 rolletjes. Schik er de kerstomaten rond, samen met de waterkers, enkele blaadjes spinazie en de zwarte olijven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak de spinazie grof (bewaar een paar blaadjes voor het garnituur).

  3. Klop de eieren onder de melk en voeg beetje bij beetje de bloem toe. Mix tot een glad deeg, roer er de grof gehakte spinazie en 1 eetl. zonnebloemolie onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat het deeg 15 min. rusten.

  4. Rasp de wortelen fijn.

  5. Snij de kerstomaten en de olijven in 4.

  6. Snij de sneetjes geitenkaas in 2.

  7. Snij de cheddar en de brie elk in 8 sneetjes.

  8. Bereiding:
  9. Verhit telkens een beetje olie in een koekenpan en bak 8 flensjes.

  10. Schik de geraspte wortelen en de sojascheuten op de flensjes.

  11. Beleg elk flensje met 1 sneetje cheddar, 1 sneetje brie en 1 sneetje geitenkaas (naast elkaar).

  12. Rol de flensjes op en plaats ze in een ovenschotel. Zet 10 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  13. Snij de uiteindes van de flensjes en verdeel ze in 2 gelijke porties.

  14. Afwerking:
  15. Leg op elke bord 2 rolletjes. Schik er de kerstomaten rond, samen met de waterkers, enkele blaadjes spinazie en de zwarte olijven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 487 kcal
Vet 31.2 g
Koolhydraat 26.8 g
Eiwit 24.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Poperings Hommelbier Intens koperkleurig speciaalbier van hoge gisting, met nagisting in de fles. De neus is heel fruitig (abrikoos en perzik) en heeft een delicate hoptoon. In de mond zorgt de hop voor bittere accenten. Wijn Hardy's Stamp of Australia Chardonnay-Sémillon Australië

Bekijk het recept digitaal