Gevulde forel met kruidige krieltjes
Gevulde forel met kruidige krieltjes

Gevulde forel met kruidige krieltjes

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 477 kcal
Vet 13.9 g
Koolhydraat 48.9 g
Eiwit 39.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de forellen volledig ontdooien. Spoel ze af en dep goed droog aan de binnen- en buitenkant.

  3. Snij de mozzarella en de tomaten in fijne schijfjes. Vul er de forellen mee en vouw ze dicht.

  4. Bereiding:
  5. Spreid het kruidenzout uit over een grote bakplaat en leg er de krieltjes op. Laat voldoende plaats over om er achteraf de forellen naast te leggen.

  6. Schuif de bakplaat met krieltjes in een op 190 °C voorverwarmde oven gedurende 10 min.

  7. Leg de gevulde forellen naast de aardappelen op de bakplaat. Laat nog 15 à 20 min. verder bakken.

  8. Afwerking:
  9. Serveer de gevulde forellen met de krieltjes en een gemengde sla.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de forellen volledig ontdooien. Spoel ze af en dep goed droog aan de binnen- en buitenkant.

  3. Snij de mozzarella en de tomaten in fijne schijfjes. Vul er de forellen mee en vouw ze dicht.

  4. Bereiding:
  5. Spreid het kruidenzout uit over een grote bakplaat en leg er de krieltjes op. Laat voldoende plaats over om er achteraf de forellen naast te leggen.

  6. Schuif de bakplaat met krieltjes in een op 190 °C voorverwarmde oven gedurende 10 min.

  7. Leg de gevulde forellen naast de aardappelen op de bakplaat. Laat nog 15 à 20 min. verder bakken.

  8. Afwerking:
  9. Serveer de gevulde forellen met de krieltjes en een gemengde sla.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 477 kcal
Vet 13.9 g
Koolhydraat 48.9 g
Eiwit 39.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Gris `Strangenberg' A.C. Alsace Wijn Mâcon-Villages A.C. Grande Réserve Cave de Viré

Bekijk het recept digitaal