Gevulde groenten met gehakt en groenterijst
Gevulde groenten met gehakt en groenterijst

Gevulde groenten met gehakt en groenterijst

1 u. 20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1018 kcal
Vet 57.8 g
Koolhydraat 72.2 g
Eiwit 52.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.

  3. Snij de gele paprikahelften en de feta in kleine blokjes.

  4. Snij de courgette eerst in de lengte in 2 en daarna elk stuk nog eens in de breedte. Verwijder de dikke pitten.

  5. Snipper de rode uien en het knoflook fijn.

  6. Meng het gehakt met de gele paprikablokjes, de rode uien, het fijngesnipperde knoflook, de blokjes feta, het losgeklopte ei, het verkruimelde brood, de komijn, de tijm en het paprikapoeder.

  7. Vul elke rode paprikahelft en elk stuk courgette met het gehakt.

  8. Snij de tomaten in kleine stukjes.

  9. Snipper de peterselie fijn.

  10. Bereiding:
  11. Verdeel de tomatenblokjes over de bodem van een ovenschotel en kruid met peper en zout. Schik er de gevulde paprika's en courgettes naast elkaar op.

  12. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en bak ± 45 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven tot het vlees helemaal gaar is.

  13. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kook-pot en bak de soepgroenten 3 min. al roerend. Voeg de rijst, de pijnboompitten, 5 dl water en een snuifje zout toe. Dek af en laat koken (kooktijd: zie verpakking van de rijst). Giet af.

  14. Afwerking:
  15. Schik een halve paprika en een stuk courgette op elk bord, samen met de groenterijst en de blokjes tomaat. Bestrooi met peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.

  3. Snij de gele paprikahelften en de feta in kleine blokjes.

  4. Snij de courgette eerst in de lengte in 2 en daarna elk stuk nog eens in de breedte. Verwijder de dikke pitten.

  5. Snipper de rode uien en het knoflook fijn.

  6. Meng het gehakt met de gele paprikablokjes, de rode uien, het fijngesnipperde knoflook, de blokjes feta, het losgeklopte ei, het verkruimelde brood, de komijn, de tijm en het paprikapoeder.

  7. Vul elke rode paprikahelft en elk stuk courgette met het gehakt.

  8. Snij de tomaten in kleine stukjes.

  9. Snipper de peterselie fijn.

  10. Bereiding:
  11. Verdeel de tomatenblokjes over de bodem van een ovenschotel en kruid met peper en zout. Schik er de gevulde paprika's en courgettes naast elkaar op.

  12. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en bak ± 45 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven tot het vlees helemaal gaar is.

  13. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kook-pot en bak de soepgroenten 3 min. al roerend. Voeg de rijst, de pijnboompitten, 5 dl water en een snuifje zout toe. Dek af en laat koken (kooktijd: zie verpakking van de rijst). Giet af.

  14. Afwerking:
  15. Schik een halve paprika en een stuk courgette op elk bord, samen met de groenterijst en de blokjes tomaat. Bestrooi met peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1018 kcal
Vet 57.8 g
Koolhydraat 72.2 g
Eiwit 52.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Les Lauzes Chardonnay Vin de Pays d'Oc Wijn Berton de Crillon A.C. Ventoux

Bekijk het recept digitaal