- Bewaar

- Bewaar
Gevulde groenten met quinoa en gegrilde halloumi
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Hardys `Nottage Hill' Shiraz Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Laat de rozijnen 20 min. weken in water. Giet af.
-
Snij intussen een hoedje van de courgettes en hol ze uit met een lepel.
-
Snij de zoete puntpaprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de zaadlijsten.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje. Snipper het pepertje, het knoflook en de rode ui fijn.
-
Snij de tomaten in 4 en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snipper de munt en de koriander fijn.
-
Hak de amandelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
-
Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de courgettes en de puntpaprika's op een ovenrooster en bak ± 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de quinoa gaar in de groentebouillon (kooktijd: zie verpakking).
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook en het rode pepertje kort. Voeg de quinoa, de hennepzaadjes en de grofgehakte amandelen toe en laat 8 min. stoven op een zacht vuur.
-
Meng er de rode ui, de rozijnen, de tomatenblokjes en de fijngesnipperde kruiden onder. Kruid goed met zwarte peper en zeezout en laat nog 1 min. opwarmen.
-
Snij de halloumi in plakken en bak kort in een grillpan, zonder vetstof.
-
Vul de courgettes en de puntpaprika's met de quinoa. Verdeel er de gegrilde halloumi over en besprenkel eventueel met 1 eetl. olijfolie.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Hardys `Nottage Hill' Shiraz Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Laat de rozijnen 20 min. weken in water. Giet af.
-
Snij intussen een hoedje van de courgettes en hol ze uit met een lepel.
-
Snij de zoete puntpaprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de zaadlijsten.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje. Snipper het pepertje, het knoflook en de rode ui fijn.
-
Snij de tomaten in 4 en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snipper de munt en de koriander fijn.
-
Hak de amandelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
-
Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de courgettes en de puntpaprika's op een ovenrooster en bak ± 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de quinoa gaar in de groentebouillon (kooktijd: zie verpakking).
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook en het rode pepertje kort. Voeg de quinoa, de hennepzaadjes en de grofgehakte amandelen toe en laat 8 min. stoven op een zacht vuur.
-
Meng er de rode ui, de rozijnen, de tomatenblokjes en de fijngesnipperde kruiden onder. Kruid goed met zwarte peper en zeezout en laat nog 1 min. opwarmen.
-
Snij de halloumi in plakken en bak kort in een grillpan, zonder vetstof.
-
Vul de courgettes en de puntpaprika's met de quinoa. Verdeel er de gegrilde halloumi over en besprenkel eventueel met 1 eetl. olijfolie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Hardys `Nottage Hill' Shiraz Australië