Gevulde groenten met quinoa en gegrilde halloumi
Gevulde groenten met quinoa en gegrilde halloumi

Gevulde groenten met quinoa en gegrilde halloumi

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 641 kcal
Vet 32.4 g
Koolhydraat 56.7 g
Eiwit 31 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (30 min.)

  4. Laat de rozijnen 20 min. weken in water. Giet af.

  5. Snij intussen een hoedje van de courgettes en hol ze uit met een lepel.

  6. Snij de zoete puntpaprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de zaadlijsten.

  7. Verwijder de pitjes uit het pepertje. Snipper het pepertje, het knoflook en de rode ui fijn.

  8. Snij de tomaten in 4 en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  9. Snipper de munt en de koriander fijn.

  10. Hak de amandelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  11. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  12. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  13. Bereiding:
  14. Leg de courgettes en de puntpaprika's op een ovenrooster en bak ± 35 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Kook intussen de quinoa gaar in de groentebouillon (kooktijd: zie verpakking).

  16. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook en het rode pepertje kort. Voeg de quinoa, de hennepzaadjes en de grofgehakte amandelen toe en laat 8 min. stoven op een zacht vuur.

  17. Meng er de rode ui, de rozijnen, de tomatenblokjes en de fijngesnipperde kruiden onder. Kruid goed met zwarte peper en zeezout en laat nog 1 min. opwarmen.

  18. Snij de halloumi in plakken en bak kort in een grillpan, zonder vetstof.

  19. Vul de courgettes en de puntpaprika's met de quinoa. Verdeel er de gegrilde halloumi over en besprenkel eventueel met 1 eetl. olijfolie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (30 min.)

  4. Laat de rozijnen 20 min. weken in water. Giet af.

  5. Snij intussen een hoedje van de courgettes en hol ze uit met een lepel.

  6. Snij de zoete puntpaprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de zaadlijsten.

  7. Verwijder de pitjes uit het pepertje. Snipper het pepertje, het knoflook en de rode ui fijn.

  8. Snij de tomaten in 4 en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  9. Snipper de munt en de koriander fijn.

  10. Hak de amandelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  11. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  12. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  13. Bereiding:
  14. Leg de courgettes en de puntpaprika's op een ovenrooster en bak ± 35 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Kook intussen de quinoa gaar in de groentebouillon (kooktijd: zie verpakking).

  16. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook en het rode pepertje kort. Voeg de quinoa, de hennepzaadjes en de grofgehakte amandelen toe en laat 8 min. stoven op een zacht vuur.

  17. Meng er de rode ui, de rozijnen, de tomatenblokjes en de fijngesnipperde kruiden onder. Kruid goed met zwarte peper en zeezout en laat nog 1 min. opwarmen.

  18. Snij de halloumi in plakken en bak kort in een grillpan, zonder vetstof.

  19. Vul de courgettes en de puntpaprika's met de quinoa. Verdeel er de gegrilde halloumi over en besprenkel eventueel met 1 eetl. olijfolie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 641 kcal
Vet 32.4 g
Koolhydraat 56.7 g
Eiwit 31 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Hardys `Nottage Hill' Shiraz Australië

Bekijk het recept digitaal