Gevulde kalkoen met portosaus
Gevulde kalkoen met portosaus

Gevulde kalkoen met portosaus

3 u. 5 min.
Hoofdgerecht
11 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 4284 kj
Energie 1024 kcal
Vet 52.7 g
Verzadigd vet 25.3 g
Koolhydraat 73.8 g
Suiker 34.4 g
Vezel 9.1 g
Eiwit 57.4 g
Zout 3.2 g
natrium 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 3 u. 5 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Leg de kalkoen in een ovenschaal en verdeel er 4 el boter over. Zet 1 u. in de voorverwarmde oven. Zet er een kommetje water bij om uitdrogen te voorkomen. Bedruip het vlees regelmatig met het braadvocht.

  4. Snij intussen de wortel en de ui in grove stukken.

  5. Verlaag de temperatuur naar 165 °C en verdeel de wortel en ui rond het vlees. Bedek de kalkoen met aluminiumfolie en laat nog 1 u. 30 min. à 2 u. verder braden. Bedruip regelmatig met het braadvocht. Zet de gevulde appeltjes de laatste 15 min. mee in de oven om op te warmen.

  6. Smelt 2 el boter in een grote braadpan en roerbak de brocolini gaar gedurende 10 à 15 min. Kruid met peper en zout. Los het bouillonblokje op in een kopje heet water.

  7. Haal de kalkoen uit de oven en uit de ovenschaal. Verwijder indien nodig het overtollige vet uit de schaal met keukenpapier. Giet de porto bij het braadvocht en schraap de braadresten los.

  8. Giet de saus door een zeef in een steelpannetje, voeg de aalbessengelei en de kippenbouillon toe en roer goed. Zet op een hoog vuur, voeg de room toe en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.

  9. Bak intussen de kroketten in de friteuse op 175 °C.

  10. Snij de vleugels en de billen van de kalkoen en verdeel het vlees in dikke sneden. Dien op met de kroketten en gevulde appeltjes. Geef er de saus apart bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 3 u. 5 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Leg de kalkoen in een ovenschaal en verdeel er 4 el boter over. Zet 1 u. in de voorverwarmde oven. Zet er een kommetje water bij om uitdrogen te voorkomen. Bedruip het vlees regelmatig met het braadvocht.

  4. Snij intussen de wortel en de ui in grove stukken.

  5. Verlaag de temperatuur naar 165 °C en verdeel de wortel en ui rond het vlees. Bedek de kalkoen met aluminiumfolie en laat nog 1 u. 30 min. à 2 u. verder braden. Bedruip regelmatig met het braadvocht. Zet de gevulde appeltjes de laatste 15 min. mee in de oven om op te warmen.

  6. Smelt 2 el boter in een grote braadpan en roerbak de brocolini gaar gedurende 10 à 15 min. Kruid met peper en zout. Los het bouillonblokje op in een kopje heet water.

  7. Haal de kalkoen uit de oven en uit de ovenschaal. Verwijder indien nodig het overtollige vet uit de schaal met keukenpapier. Giet de porto bij het braadvocht en schraap de braadresten los.

  8. Giet de saus door een zeef in een steelpannetje, voeg de aalbessengelei en de kippenbouillon toe en roer goed. Zet op een hoog vuur, voeg de room toe en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.

  9. Bak intussen de kroketten in de friteuse op 175 °C.

  10. Snij de vleugels en de billen van de kalkoen en verdeel het vlees in dikke sneden. Dien op met de kroketten en gevulde appeltjes. Geef er de saus apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 4284 kj
Energie 1024 kcal
Vet 52.7 g
Verzadigd vet 25.3 g
Koolhydraat 73.8 g
Suiker 34.4 g
Vezel 9.1 g
Eiwit 57.4 g
Zout 3.2 g
natrium 1.3 g

Bekijk het recept digitaal