Gevulde kalkoenfilet met citroenbroccoli
Gevulde kalkoenfilet met citroenbroccoli

Gevulde kalkoenfilet met citroenbroccoli

Hoofdgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  4. Snij de teentjes knoflook in fijne schijfjes.

  5. Snij de sjalotten in fijne ringetjes.

  6. Snij de citroen in 2 en pers 1 citroenhelft.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  9. Leg de gevulde kalkoenfilet in een ovenschaal en wrijf het vlees in met de tweede citroenhelft. Verdeel er de boter in klontjes over en kruid met peper en zout. Bak 40 min. goudbruin in de voorverwarmde oven.

  10. Overgiet het gebraad met de gevogeltefond en voeg de sjalotringetjes toe. Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C en laat nog 1 u. 20 min. verder garen.

  11. Snij ondertussen de broccoli's in kleine roosjes. Schil de steel en snij in blokjes van 1 cm. Kook de roosjes en de blokjes 5 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  12. Verhit de olijfolie in de kookpot van de broccoli en bak de schijfjes knoflook lichtbruin. Blus met het citroensap en kruid met peper en zout. Roer er de geroosterde amandelschilfers onder. Giet de citroensaus over de broccoli. Hou warm.

  13. Afwerking:
  14. Snij de gevulde kalkoenfilet in sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er wat braadvocht en sjalotjes over en serveer met de citroenbroccoli en kroketten.

Combineer
  • Bereiding

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  4. Snij de teentjes knoflook in fijne schijfjes.

  5. Snij de sjalotten in fijne ringetjes.

  6. Snij de citroen in 2 en pers 1 citroenhelft.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  9. Leg de gevulde kalkoenfilet in een ovenschaal en wrijf het vlees in met de tweede citroenhelft. Verdeel er de boter in klontjes over en kruid met peper en zout. Bak 40 min. goudbruin in de voorverwarmde oven.

  10. Overgiet het gebraad met de gevogeltefond en voeg de sjalotringetjes toe. Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C en laat nog 1 u. 20 min. verder garen.

  11. Snij ondertussen de broccoli's in kleine roosjes. Schil de steel en snij in blokjes van 1 cm. Kook de roosjes en de blokjes 5 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  12. Verhit de olijfolie in de kookpot van de broccoli en bak de schijfjes knoflook lichtbruin. Blus met het citroensap en kruid met peper en zout. Roer er de geroosterde amandelschilfers onder. Giet de citroensaus over de broccoli. Hou warm.

  13. Afwerking:
  14. Snij de gevulde kalkoenfilet in sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er wat braadvocht en sjalotjes over en serveer met de citroenbroccoli en kroketten.

Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Vieux Truffiers A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal