Gevulde kalkoensnede met risone en spinazie-wortelpannetje
Gevulde kalkoensnede met risone en spinazie-wortelpannetje

Gevulde kalkoensnede met risone en spinazie-wortelpannetje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 848 kcal
Vet 29.3 g
Verzadigd vet 7 g
Koolhydraat 84.7 g
Suiker 9.6 g
Vezel 8.7 g
Eiwit 56.9 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de pastinaak en de wortelen en snij in blokjes van 1 cm.

  4. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  5. Hak de hazelnoten fijn en meng onder de roomkaas.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook 1 min. Roer er de blokjes pastinaak en wortel onder en overgiet met 2 dl water. Verkruimel er het bouillonblokje over. Laat 10 min. garen op een zacht vuur. Roer er 2 min. voor het einde de spinazie onder en laat slinken.

  8. Kook intussen de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Bestrijk de kalkoenensneden met de notenroomkaas en kruid met peper en zout. Vouw dicht.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalkoenensneden 5 à 7 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de pastinaak en de wortelen en snij in blokjes van 1 cm.

  4. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  5. Hak de hazelnoten fijn en meng onder de roomkaas.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook 1 min. Roer er de blokjes pastinaak en wortel onder en overgiet met 2 dl water. Verkruimel er het bouillonblokje over. Laat 10 min. garen op een zacht vuur. Roer er 2 min. voor het einde de spinazie onder en laat slinken.

  8. Kook intussen de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Bestrijk de kalkoenensneden met de notenroomkaas en kruid met peper en zout. Vouw dicht.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalkoenensneden 5 à 7 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 848 kcal
Vet 29.3 g
Verzadigd vet 7 g
Koolhydraat 84.7 g
Suiker 9.6 g
Vezel 8.7 g
Eiwit 56.9 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Château De Vaugelas 'Le Prieuré' A.O.P. Corbières

Bekijk het recept digitaal