- Bewaar

- Bewaar
Gevulde kip met kruidensaus
Onze drankensuggesties
Wijn Les Bécasses - A.O.P. Corbières Wijn Granado Vinho Tinto - D.O.C. Dão - Portugal
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Rasp de citroenschil heel fijn.
-
Snipper de dragon en het bieslook fijn.
-
Pers de knoflookteentjes.
-
Maak de kruidenkaas: meng de citroenzeste met de dragon en het bieslook en kruid met 1 koffiel. paprikapoeder, de cayennepeper, peper en zout. Roer er de geperste knoflookteentjes en de mascarpone onder.
-
Snij de ui in ringen en meng met de jonge sla.
-
Boen de krielaardappelen schoon.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Vul de kip met de kruidenkaas. Zet eventueel vast met cocktailprikkers, zodat de mascarpone er niet uit kan lopen. Leg de gevulde kip in een ovenschaal.
-
Kruid de kip met 1 koffiel. paprikapoeder, de tijm, de kippen kruiden, peper en zout. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Bak 1 u. 25 min. in de voorverwarmde oven. Bedek eventueel met aluminiumfolie als de kip te bruin wordt.
-
Leg intussen de ongeschilde krielaardappelen in een andere ovenschaal en kruid met de rozemarijn, peper en zout. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Bak de laatste 40 min. mee in de oven.
-
Giet het braadvocht uit de ovenschaal met de kip weg. Verdeel de kip in stukken. Maak de braadresten los met wat water en meng met een beetje kruidenkaas uit de kip.
-
Afwerking:
-
Verdeel de stukken kip over de borden en dien op met de kruidensaus, de krielaardappelen en de salade.
Onze drankensuggesties
Wijn Les Bécasses - A.O.P. Corbières Wijn Granado Vinho Tinto - D.O.C. Dão - Portugal
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Rasp de citroenschil heel fijn.
-
Snipper de dragon en het bieslook fijn.
-
Pers de knoflookteentjes.
-
Maak de kruidenkaas: meng de citroenzeste met de dragon en het bieslook en kruid met 1 koffiel. paprikapoeder, de cayennepeper, peper en zout. Roer er de geperste knoflookteentjes en de mascarpone onder.
-
Snij de ui in ringen en meng met de jonge sla.
-
Boen de krielaardappelen schoon.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Vul de kip met de kruidenkaas. Zet eventueel vast met cocktailprikkers, zodat de mascarpone er niet uit kan lopen. Leg de gevulde kip in een ovenschaal.
-
Kruid de kip met 1 koffiel. paprikapoeder, de tijm, de kippen kruiden, peper en zout. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Bak 1 u. 25 min. in de voorverwarmde oven. Bedek eventueel met aluminiumfolie als de kip te bruin wordt.
-
Leg intussen de ongeschilde krielaardappelen in een andere ovenschaal en kruid met de rozemarijn, peper en zout. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Bak de laatste 40 min. mee in de oven.
-
Giet het braadvocht uit de ovenschaal met de kip weg. Verdeel de kip in stukken. Maak de braadresten los met wat water en meng met een beetje kruidenkaas uit de kip.
-
Afwerking:
-
Verdeel de stukken kip over de borden en dien op met de kruidensaus, de krielaardappelen en de salade.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Les Bécasses - A.O.P. Corbières Wijn Granado Vinho Tinto - D.O.C. Dão - Portugal