- Bewaar

- Bewaar
Gevulde kipfilet met kruidenboter
Onze drankensuggesties
Wijn Toscana Rosso I.G.T. - Santa Martina Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari Toscana - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Hak de peterselie- en muntblaadjes fijn.
-
Rasp de citroenschil (zeste) en pers 1 citroenhelft (u hebt 1 eetl. sap nodig).
-
Plet het gepelde knoflookteentje met de platte kant van een mes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Meng de zachte boter met de fijngehakte kruiden, het citroensap, de citroenzeste en het geplette knoflook.
-
Leg de kippenborstfilets op een snijplank en steek er aan de dikste kant een groot, scherp mes in. Duw het mes tot bijna tegen de andere kant. Zo maakt u een tunneltje dat u makkelijk kan vullen (zie foto links onder).
-
Lepel het botermengsel voorzichtig in de filets. Kruid aan elke kant met zwarte peper en zout.
-
Klop de eieren los. Wentel de filets eerst door het losgeklopte ei en dan door de panko. Herhaal dit nog eens zodat elke filet een dikke korst krijgt.
-
Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de gepaneerde filets aan elke kant mooi bruin op een matig vuur.
-
Leg in een ovenschaal en bak 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Haal uit de oven en laat even rusten. Snij in schuine sneetjes en geef er pasta en ratatouille (p. 166) bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Toscana Rosso I.G.T. - Santa Martina Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari Toscana - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Hak de peterselie- en muntblaadjes fijn.
-
Rasp de citroenschil (zeste) en pers 1 citroenhelft (u hebt 1 eetl. sap nodig).
-
Plet het gepelde knoflookteentje met de platte kant van een mes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Meng de zachte boter met de fijngehakte kruiden, het citroensap, de citroenzeste en het geplette knoflook.
-
Leg de kippenborstfilets op een snijplank en steek er aan de dikste kant een groot, scherp mes in. Duw het mes tot bijna tegen de andere kant. Zo maakt u een tunneltje dat u makkelijk kan vullen (zie foto links onder).
-
Lepel het botermengsel voorzichtig in de filets. Kruid aan elke kant met zwarte peper en zout.
-
Klop de eieren los. Wentel de filets eerst door het losgeklopte ei en dan door de panko. Herhaal dit nog eens zodat elke filet een dikke korst krijgt.
-
Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de gepaneerde filets aan elke kant mooi bruin op een matig vuur.
-
Leg in een ovenschaal en bak 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Haal uit de oven en laat even rusten. Snij in schuine sneetjes en geef er pasta en ratatouille (p. 166) bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Toscana Rosso I.G.T. - Santa Martina Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari Toscana - Italië