Gevulde kipfilet met kruidenboter
Gevulde kipfilet met kruidenboter

Gevulde kipfilet met kruidenboter

1 u. 5 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 528 kcal
Vet 39.7 g
Koolhydraat 2.6 g
Eiwit 40.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Hak de peterselie- en muntblaadjes fijn.

  4. Rasp de citroenschil (zeste) en pers 1 citroenhelft (u hebt 1 eetl. sap nodig).

  5. Plet het gepelde knoflookteentje met de platte kant van een mes.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Meng de zachte boter met de fijngehakte kruiden, het citroensap, de citroenzeste en het geplette knoflook.

  9. Leg de kippenborstfilets op een snijplank en steek er aan de dikste kant een groot, scherp mes in. Duw het mes tot bijna tegen de andere kant. Zo maakt u een tunneltje dat u makkelijk kan vullen (zie foto links onder).

  10. Lepel het botermengsel voorzichtig in de filets. Kruid aan elke kant met zwarte peper en zout.

  11. Klop de eieren los. Wentel de filets eerst door het losgeklopte ei en dan door de panko. Herhaal dit nog eens zodat elke filet een dikke korst krijgt.

  12. Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de gepaneerde filets aan elke kant mooi bruin op een matig vuur.

  13. Leg in een ovenschaal en bak 25 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Afwerking:
  15. Haal uit de oven en laat even rusten. Snij in schuine sneetjes en geef er pasta en ratatouille (p. 166) bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Hak de peterselie- en muntblaadjes fijn.

  4. Rasp de citroenschil (zeste) en pers 1 citroenhelft (u hebt 1 eetl. sap nodig).

  5. Plet het gepelde knoflookteentje met de platte kant van een mes.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Meng de zachte boter met de fijngehakte kruiden, het citroensap, de citroenzeste en het geplette knoflook.

  9. Leg de kippenborstfilets op een snijplank en steek er aan de dikste kant een groot, scherp mes in. Duw het mes tot bijna tegen de andere kant. Zo maakt u een tunneltje dat u makkelijk kan vullen (zie foto links onder).

  10. Lepel het botermengsel voorzichtig in de filets. Kruid aan elke kant met zwarte peper en zout.

  11. Klop de eieren los. Wentel de filets eerst door het losgeklopte ei en dan door de panko. Herhaal dit nog eens zodat elke filet een dikke korst krijgt.

  12. Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de gepaneerde filets aan elke kant mooi bruin op een matig vuur.

  13. Leg in een ovenschaal en bak 25 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Afwerking:
  15. Haal uit de oven en laat even rusten. Snij in schuine sneetjes en geef er pasta en ratatouille (p. 166) bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 528 kcal
Vet 39.7 g
Koolhydraat 2.6 g
Eiwit 40.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Toscana Rosso I.G.T. - Santa Martina Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal