Gevulde kipfilet met spinazie, ricotta en risone
Gevulde kipfilet met spinazie, ricotta en risone

Gevulde kipfilet met spinazie, ricotta en risone

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 701 kcal
Vet 19.1 g
Koolhydraat 75.1 g
Eiwit 56.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Hak de halfgedroogde kerstomaten fijn.

  4. Mix de helft van de spinazie met de ricotta tot een gladde massa. Voeg de halfgedroogde kerstomaten toe en kruid met zwarte peper en zout.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Maak bovenaan elke kipfilet 4 inkepingen (snij niet volledig door).

  8. Vul de inkepingen met de ricottamengeling en kruid de kipfilets met zwarte peper en zout.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin. Draai ze voorzichtig om.

  10. Schik de kipfilets in een ovenschaal en zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Kook ondertussen de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Snipper de rest van de spinazie fijn en meng onder de Griekse pasta. Meng met 2 eetl. olijfolie, zwarte peper en zout.

Tip

Baby eet mee +6 maanden Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding 20 min. 1 Snij 15 g halve borstfilet van braadkip in kleine stukjes. Snipper 80 g verse spinazie fijn. 2 Kook samen met 2 eetl. Griekse pasta (risone) 15 min. gaar in een bodempje water. 3 Plet tot een puree en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Hak de halfgedroogde kerstomaten fijn.

  4. Mix de helft van de spinazie met de ricotta tot een gladde massa. Voeg de halfgedroogde kerstomaten toe en kruid met zwarte peper en zout.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Maak bovenaan elke kipfilet 4 inkepingen (snij niet volledig door).

  8. Vul de inkepingen met de ricottamengeling en kruid de kipfilets met zwarte peper en zout.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin. Draai ze voorzichtig om.

  10. Schik de kipfilets in een ovenschaal en zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Kook ondertussen de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Snipper de rest van de spinazie fijn en meng onder de Griekse pasta. Meng met 2 eetl. olijfolie, zwarte peper en zout.

Tip

Baby eet mee +6 maanden Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding 20 min. 1 Snij 15 g halve borstfilet van braadkip in kleine stukjes. Snipper 80 g verse spinazie fijn. 2 Kook samen met 2 eetl. Griekse pasta (risone) 15 min. gaar in een bodempje water. 3 Plet tot een puree en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 701 kcal
Vet 19.1 g
Koolhydraat 75.1 g
Eiwit 56.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Jardin des Cigales rosé Cinsault-Syrah I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal