- Bewaar

- Bewaar
Gevulde ovenschelpjes op een bedje van prei
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Goud Blond Speciaalbier Wijn Tocornal Chardonnay Viña Cono Sur - Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 5 min.)
-
Laat het gehakt oppervlakkig ontdooien.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt intussen de boter in een kookpot en stoof de diepgevroren prei 5 min. al roerend. Giet er de lichte room over en laat nog 5 à 10 min. garen. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep in een ovenschaal en overgiet met de melk.
-
Kook intussen de conchiglioni beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de diepgevroren sjalotten en het fijngesnipperde knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en maak los met een vork. Laat ± 10 min. bakken.
-
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Meng het diepgevroren bieslook, de pijnboompitten en de ricotta onder het gehakt. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout.
-
Vul de pastaschelpjes met het gehaktmengsel en leg boven op de prei in de ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Goud Blond Speciaalbier Wijn Tocornal Chardonnay Viña Cono Sur - Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 5 min.)
-
Laat het gehakt oppervlakkig ontdooien.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt intussen de boter in een kookpot en stoof de diepgevroren prei 5 min. al roerend. Giet er de lichte room over en laat nog 5 à 10 min. garen. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep in een ovenschaal en overgiet met de melk.
-
Kook intussen de conchiglioni beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de diepgevroren sjalotten en het fijngesnipperde knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en maak los met een vork. Laat ± 10 min. bakken.
-
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Meng het diepgevroren bieslook, de pijnboompitten en de ricotta onder het gehakt. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout.
-
Vul de pastaschelpjes met het gehaktmengsel en leg boven op de prei in de ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Goud Blond Speciaalbier Wijn Tocornal Chardonnay Viña Cono Sur - Chili