Gevulde paprika met gevogeltemerguez
Gevulde paprika met gevogeltemerguez

Gevulde paprika met gevogeltemerguez

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 784 kcal
Vet 45.2 g
Koolhydraat 56.8 g
Eiwit 35.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het hoedje van de paprika's en hol ze uit.

  3. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.

  4. Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.

  5. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Hak de munt- en korianderblaadjes grof.

  7. Rasp de schil van de citroen en pers 1/2 citroen.

  8. Verkruimel de feta.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof het knoflook, de lente-uitjes en het pepertje enkele min.

  11. Voeg de rijst en 5 dl water toe en kruid met zout. Laat nog 12 min. koken tot de rijst gaar is en het kookvocht verdampt is.

  12. Meng de rijst met de pijnboompitten, de koriander, de munt, de feta, het paprikapoeder, het citroensap en de zeste. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Vul de paprika's met de rijstmengeling en leg ze in een ovenschaal.

  14. Bedek de schotel met aluminiumfolie en zet hem 45 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan, 15 min. voor het einde van de baktijd van de paprika's. Bak de merguez mooi goudbruin aan alle kanten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het hoedje van de paprika's en hol ze uit.

  3. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.

  4. Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.

  5. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Hak de munt- en korianderblaadjes grof.

  7. Rasp de schil van de citroen en pers 1/2 citroen.

  8. Verkruimel de feta.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof het knoflook, de lente-uitjes en het pepertje enkele min.

  11. Voeg de rijst en 5 dl water toe en kruid met zout. Laat nog 12 min. koken tot de rijst gaar is en het kookvocht verdampt is.

  12. Meng de rijst met de pijnboompitten, de koriander, de munt, de feta, het paprikapoeder, het citroensap en de zeste. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Vul de paprika's met de rijstmengeling en leg ze in een ovenschaal.

  14. Bedek de schotel met aluminiumfolie en zet hem 45 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan, 15 min. voor het einde van de baktijd van de paprika's. Bak de merguez mooi goudbruin aan alle kanten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 784 kcal
Vet 45.2 g
Koolhydraat 56.8 g
Eiwit 35.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Dubbel Abdijbier Wijn Quinta Vista Lisboa Portugal

Bekijk het recept digitaal