- Bewaar

- Bewaar
Gevulde paprika met gevogeltemerguez
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Dubbel Abdijbier Wijn Quinta Vista Lisboa Portugal
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het hoedje van de paprika's en hol ze uit.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.
-
Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.
-
Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Hak de munt- en korianderblaadjes grof.
-
Rasp de schil van de citroen en pers 1/2 citroen.
-
Verkruimel de feta.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof het knoflook, de lente-uitjes en het pepertje enkele min.
-
Voeg de rijst en 5 dl water toe en kruid met zout. Laat nog 12 min. koken tot de rijst gaar is en het kookvocht verdampt is.
-
Meng de rijst met de pijnboompitten, de koriander, de munt, de feta, het paprikapoeder, het citroensap en de zeste. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Vul de paprika's met de rijstmengeling en leg ze in een ovenschaal.
-
Bedek de schotel met aluminiumfolie en zet hem 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan, 15 min. voor het einde van de baktijd van de paprika's. Bak de merguez mooi goudbruin aan alle kanten.
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Dubbel Abdijbier Wijn Quinta Vista Lisboa Portugal
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het hoedje van de paprika's en hol ze uit.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.
-
Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.
-
Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Hak de munt- en korianderblaadjes grof.
-
Rasp de schil van de citroen en pers 1/2 citroen.
-
Verkruimel de feta.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof het knoflook, de lente-uitjes en het pepertje enkele min.
-
Voeg de rijst en 5 dl water toe en kruid met zout. Laat nog 12 min. koken tot de rijst gaar is en het kookvocht verdampt is.
-
Meng de rijst met de pijnboompitten, de koriander, de munt, de feta, het paprikapoeder, het citroensap en de zeste. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Vul de paprika's met de rijstmengeling en leg ze in een ovenschaal.
-
Bedek de schotel met aluminiumfolie en zet hem 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan, 15 min. voor het einde van de baktijd van de paprika's. Bak de merguez mooi goudbruin aan alle kanten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Dubbel Abdijbier Wijn Quinta Vista Lisboa Portugal