Gevulde paprika's met duo van aardappel en groenteballetjes
Gevulde paprika's met duo van aardappel en groenteballetjes

Gevulde paprika's met duo van aardappel en groenteballetjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 484 kcal
Vet 20.6 g
Verzadigd vet 5.3 g
Koolhydraat 50.2 g
Suiker 12.6 g
Vezel 11.5 g
Eiwit 18.4 g
Zout 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min)

  3. Schil de aardappelen en de zoete aardappelen. Snij in blokjes van 2 cm.

  4. Snij de puntpaprika's in de lengte in 2 en laat het groene steeltje eraan. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Kook de 2 soorten aardappelen 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  8. Pers intussen het knoflook fijn en snipper de rode ui fijn. Plet de kruidnagel in de vijzel en hak de pistachenoten en de koriander fijn.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in de kookpot van de aardappelen en voeg het knoflook, de rode ui, de komijn, de kruidnagel en de tomatenpuree toe. Kruid met peper en zout. Roerbak 3 min.

  10. Meng er de aardappelen en de helft van de koriander onder.

  11. Verdeel het aardappelmengsel over de paprika's en leg ze in een ovenschaal. Zet 55 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Verdeel er de kaas over en zet nog 5 min. in de oven. Zet 2 min. voor het einde de ovengrill aan.

  13. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de balletjes 4 à 5 min

  14. Afwerking:
  15. Leg op elk bord een gele en een rode paprikahelft. Werk af met de rest van de koriander en de gehakte pistachenoten. Serveer met de groenteballetjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min)

  3. Schil de aardappelen en de zoete aardappelen. Snij in blokjes van 2 cm.

  4. Snij de puntpaprika's in de lengte in 2 en laat het groene steeltje eraan. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Kook de 2 soorten aardappelen 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  8. Pers intussen het knoflook fijn en snipper de rode ui fijn. Plet de kruidnagel in de vijzel en hak de pistachenoten en de koriander fijn.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in de kookpot van de aardappelen en voeg het knoflook, de rode ui, de komijn, de kruidnagel en de tomatenpuree toe. Kruid met peper en zout. Roerbak 3 min.

  10. Meng er de aardappelen en de helft van de koriander onder.

  11. Verdeel het aardappelmengsel over de paprika's en leg ze in een ovenschaal. Zet 55 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Verdeel er de kaas over en zet nog 5 min. in de oven. Zet 2 min. voor het einde de ovengrill aan.

  13. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de balletjes 4 à 5 min

  14. Afwerking:
  15. Leg op elk bord een gele en een rode paprikahelft. Werk af met de rest van de koriander en de gehakte pistachenoten. Serveer met de groenteballetjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 484 kcal
Vet 20.6 g
Verzadigd vet 5.3 g
Koolhydraat 50.2 g
Suiker 12.6 g
Vezel 11.5 g
Eiwit 18.4 g
Zout 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier La Cambre IPA Blond abdijbier Wijn Cune Crianza D.O.C. Rioja Spanje

Bekijk het recept digitaal