Gevulde paprika's met pistachegehakt
Gevulde paprika's met pistachegehakt

Gevulde paprika's met pistachegehakt

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 532 kcal
Vet 30.5 g
Koolhydraat 22.2 g
Eiwit 35.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het hoedje van de paprika's en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees van het hoedje in heel kleine stukken van 1/2 cm. Verwijder de witte zaadlijsten uit de paprika's.

  3. Snipper de lente-uitjes en de peterselie fijn.

  4. Snij de mozzarella in 4 gelijke sneden.

  5. Hak de pistachenoten fijn.

  6. Meng het paneermeel met 1/4 van het flesje bier.

  7. Maak de gehaktvulling: meng het gehakt met het ei, het paneermeel, de fijngehakte pistachenoten, de fijngesnipperde peterselie en lente-uitjes en de stukjes paprika. Breng op smaak met het paprikapoeder, de oregano, peper en zout. Vul de paprika's met deze mengeling.

  8. Bereiding:
  9. Zet de gevulde paprika's naast elkaar in een brede kookpot en overgiet met de rest van het bier. Laat 20 min. afgedekt garen.

  10. Leg een snede mozzarella op elke paprika, kruid met peper en zout en laat nog 2 min. sudderen tot de kaas gesmolten is.

  11. Haal de paprika's uit de kookpot en bind het kookvocht lichtjes met instantsausbinder. Kruid bij met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de gevulde paprika's over de borden en serveer met natuuraardappelen of risottorijst. Geef er eventueel een gemengd slaatje en wat saus bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het hoedje van de paprika's en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees van het hoedje in heel kleine stukken van 1/2 cm. Verwijder de witte zaadlijsten uit de paprika's.

  3. Snipper de lente-uitjes en de peterselie fijn.

  4. Snij de mozzarella in 4 gelijke sneden.

  5. Hak de pistachenoten fijn.

  6. Meng het paneermeel met 1/4 van het flesje bier.

  7. Maak de gehaktvulling: meng het gehakt met het ei, het paneermeel, de fijngehakte pistachenoten, de fijngesnipperde peterselie en lente-uitjes en de stukjes paprika. Breng op smaak met het paprikapoeder, de oregano, peper en zout. Vul de paprika's met deze mengeling.

  8. Bereiding:
  9. Zet de gevulde paprika's naast elkaar in een brede kookpot en overgiet met de rest van het bier. Laat 20 min. afgedekt garen.

  10. Leg een snede mozzarella op elke paprika, kruid met peper en zout en laat nog 2 min. sudderen tot de kaas gesmolten is.

  11. Haal de paprika's uit de kookpot en bind het kookvocht lichtjes met instantsausbinder. Kruid bij met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de gevulde paprika's over de borden en serveer met natuuraardappelen of risottorijst. Geef er eventueel een gemengd slaatje en wat saus bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 532 kcal
Vet 30.5 g
Koolhydraat 22.2 g
Eiwit 35.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Watou Tripel

Bekijk het recept digitaal