- Bewaar

- Bewaar
Gevulde spaghettipompoen met linzen en ham
Onze drankensuggesties
Bier Jupiler Pils Wijn Domaine du Château d'Eau Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de spaghettipompoen in de lengte in 2 en lepel er de pitten en de draden uit.
-
Bereiding:
-
Schik de pompoenhelften met de snijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met 2 eetl. olijfolie en kruid met 1 eetl. Italiaanse kruiden, peper en zout. Draai de helften om en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de linzen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de spaghettigroenten toe en stoof 3 min. Bestrooi met 1 eetl. Italiaanse kruiden.
-
Voeg de tomatenpuree toe en laat nog 2 min. bakken.
-
Doe er de tomatenstukjes bij en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Vul aan met 3 dl water en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en meng er de gekookte linzen en de hamreepjes onder. Kruid eventueel met nog wat peper.
-
Haal de pompoenhelften uit de oven en draai ze om. Maak het vruchtvlees wat los met een vork tot je sliertjes krijgt. Vul de helften aan met tomatensaus en bestrooi met de mozzarella. Zet nog 5 min. onder de ovengrill.
Weinig tijd? Maak dit gerecht vooraf klaar. De dag zelf zet u het 15 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C. De laatste 5 min. mag de grill aan.
Onze drankensuggesties
Bier Jupiler Pils Wijn Domaine du Château d'Eau Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de spaghettipompoen in de lengte in 2 en lepel er de pitten en de draden uit.
-
Bereiding:
-
Schik de pompoenhelften met de snijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met 2 eetl. olijfolie en kruid met 1 eetl. Italiaanse kruiden, peper en zout. Draai de helften om en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de linzen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de spaghettigroenten toe en stoof 3 min. Bestrooi met 1 eetl. Italiaanse kruiden.
-
Voeg de tomatenpuree toe en laat nog 2 min. bakken.
-
Doe er de tomatenstukjes bij en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Vul aan met 3 dl water en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en meng er de gekookte linzen en de hamreepjes onder. Kruid eventueel met nog wat peper.
-
Haal de pompoenhelften uit de oven en draai ze om. Maak het vruchtvlees wat los met een vork tot je sliertjes krijgt. Vul de helften aan met tomatensaus en bestrooi met de mozzarella. Zet nog 5 min. onder de ovengrill.
Weinig tijd? Maak dit gerecht vooraf klaar. De dag zelf zet u het 15 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C. De laatste 5 min. mag de grill aan.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Jupiler Pils Wijn Domaine du Château d'Eau Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc