Gevulde tomaten met kruidig gehakt en penne
Gevulde tomaten met kruidig gehakt en penne

Gevulde tomaten met kruidig gehakt en penne

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 686 kcal
Vet 17.7 g
Verzadigd vet 7 g
Koolhydraat 86.9 g
Suiker 13.9 g
Vezel 8.6 g
Eiwit 40.9 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij het hoedje van de tomaten en lepel het vruchtvlees eruit. Kruid de binnenkant van de tomaten lichtjes met zout en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier.

  4. Snipper de ui en de peterselie fijn.

  5. Bereiding:
  6. (15 min. + 30 min. in de oven)

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Mix de hoedjes en het vruchtvlees van de tomaten samen met 2 gepelde teentjes knoflook, de tomatenpuree, de olijfolie, de kurkuma, de koriander, de cayennepeper, peper en zout tot een gladde massa. Giet de saus in een ovenschaal.

  9. Pers 2 teentjes knoflook en meng met de filet americain, de geraspte emmentaler, de ui, de peterselie, het paneermeel en het ei. Kruid met het komijnpoeder, peper en zout.

  10. Vul de tomaten met het gehaktmengsel en zet ze in de ovenschaal. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Kook ondertussen de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij het hoedje van de tomaten en lepel het vruchtvlees eruit. Kruid de binnenkant van de tomaten lichtjes met zout en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier.

  4. Snipper de ui en de peterselie fijn.

  5. Bereiding:
  6. (15 min. + 30 min. in de oven)

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Mix de hoedjes en het vruchtvlees van de tomaten samen met 2 gepelde teentjes knoflook, de tomatenpuree, de olijfolie, de kurkuma, de koriander, de cayennepeper, peper en zout tot een gladde massa. Giet de saus in een ovenschaal.

  9. Pers 2 teentjes knoflook en meng met de filet americain, de geraspte emmentaler, de ui, de peterselie, het paneermeel en het ei. Kruid met het komijnpoeder, peper en zout.

  10. Vul de tomaten met het gehaktmengsel en zet ze in de ovenschaal. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Kook ondertussen de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 686 kcal
Vet 17.7 g
Verzadigd vet 7 g
Koolhydraat 86.9 g
Suiker 13.9 g
Vezel 8.6 g
Eiwit 40.9 g
Zout 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugse Zot Dubbel Sterk donker bier Wijn Caves Saint-Pierre 'Vieilles Vignes' A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal