Gnocchi met bloemkool en paprikasaus uit de oven
Gnocchi met bloemkool en paprikasaus uit de oven

Gnocchi met bloemkool en paprikasaus uit de oven

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 546 kcal
Energie 2284 kj
Vet 24.8 g
Verzadigd vet 12.9 g
Koolhydraat 63.8 g
Suiker 13.4 g
Vezel 11.1 g
Eiwit 11.1 g
Zout 2.3 g
natrium 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min. + 20 min. in de oven
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook 6 min. in lichtgezouten water. Hou 1 dl kookvocht aan de kant en giet de rest af.

  3. Snipper intussen het knoflook en de ui fijn. Snij de prei in de lengte in 2 en vervolgens in fijne reepjes. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  4. Verhit 1/4 van de olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook en de ui glazig. Doe in een hoge kom of maatbeker en voeg de uitgelekte gegrilde papirka’s, 1/4 van de bloemkool en de helft van het vegan alternatief voor gemalen kaas toe. Schenk er het kookvocht van de bloemkool bij en mix fijn. Kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Verhit 1/4 olijfolie in de pan waarin je de ui gestoofd hebt en stoof de prei 4 min. Kruid met peper en zout.

  7. Verdeel de gnocchi over een ovenschaal met de rest van de bloemkool, de kikkererwten en de prei. Meng met de rest van olijfolie en kruid met peper en zout. Verdeel er de paprikasaus en de rest van het vegan alternatief voor gemalen kaas over. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min. + 20 min. in de oven
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook 6 min. in lichtgezouten water. Hou 1 dl kookvocht aan de kant en giet de rest af.

  3. Snipper intussen het knoflook en de ui fijn. Snij de prei in de lengte in 2 en vervolgens in fijne reepjes. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  4. Verhit 1/4 van de olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook en de ui glazig. Doe in een hoge kom of maatbeker en voeg de uitgelekte gegrilde papirka’s, 1/4 van de bloemkool en de helft van het vegan alternatief voor gemalen kaas toe. Schenk er het kookvocht van de bloemkool bij en mix fijn. Kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Verhit 1/4 olijfolie in de pan waarin je de ui gestoofd hebt en stoof de prei 4 min. Kruid met peper en zout.

  7. Verdeel de gnocchi over een ovenschaal met de rest van de bloemkool, de kikkererwten en de prei. Meng met de rest van olijfolie en kruid met peper en zout. Verdeel er de paprikasaus en de rest van het vegan alternatief voor gemalen kaas over. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 546 kcal
Energie 2284 kj
Vet 24.8 g
Verzadigd vet 12.9 g
Koolhydraat 63.8 g
Suiker 13.4 g
Vezel 11.1 g
Eiwit 11.1 g
Zout 2.3 g
natrium 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn La Petite Muraille rosé A.O.P. Corbières Le Champ des Murailles Bier La Trappe Nillis alcoholvrij bier

Bekijk het recept digitaal