Gnocchi met geroosterde trostomaten, veggieballetjes en pesto
Gnocchi met geroosterde trostomaten, veggieballetjes en pesto

Gnocchi met geroosterde trostomaten, veggieballetjes en pesto

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 539 kcal
Vet 26.1 g
Verzadigd vet 8.4 g
Koolhydraat 47.5 g
Suiker 9.1 g
Vezel 5.9 g
Eiwit 25.7 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de trostomaten in 4.

  4. Snij het knoflook grof en mix samen met de basilicumblaadjes, de pompoenpitten, 3 eetl. olijfolie en 2 eetl. water tot een gladde pesto in een maatbeker. Kruid met peper en zout.

  5. Snij de mozzarella in fijne sneetjes.

  6. Hak de rucola grof.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Doe de trostomaten in een ovenschaal en roer er de pesto onder. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven. Meng na 10 min. de balletjes onder de tomaten en laat meebakken.

  10. Verdeel 2 min. voor het einde van de baktijd de schijfjes mozzeralla over de tomaten en de balletjes en laat smelten. Kruid met versgemalen zwarte peper.

  11. Kook ondertussen de gnocchi in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).Giet af.

  12. Roer 1 eetl. olijfolie onder de rucola en meng onder de gnocchi. Kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de trostomaten in 4.

  4. Snij het knoflook grof en mix samen met de basilicumblaadjes, de pompoenpitten, 3 eetl. olijfolie en 2 eetl. water tot een gladde pesto in een maatbeker. Kruid met peper en zout.

  5. Snij de mozzarella in fijne sneetjes.

  6. Hak de rucola grof.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Doe de trostomaten in een ovenschaal en roer er de pesto onder. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven. Meng na 10 min. de balletjes onder de tomaten en laat meebakken.

  10. Verdeel 2 min. voor het einde van de baktijd de schijfjes mozzeralla over de tomaten en de balletjes en laat smelten. Kruid met versgemalen zwarte peper.

  11. Kook ondertussen de gnocchi in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).Giet af.

  12. Roer 1 eetl. olijfolie onder de rucola en meng onder de gnocchi. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 539 kcal
Vet 26.1 g
Verzadigd vet 8.4 g
Koolhydraat 47.5 g
Suiker 9.1 g
Vezel 5.9 g
Eiwit 25.7 g
Zout 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. 'La Cala' Sella & Mosca Sardegna - Italië

Bekijk het recept digitaal