Gnocchi met spinazie en boerenworst
Gnocchi met spinazie en boerenworst

Gnocchi met spinazie en boerenworst

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 862 kcal
Vet 38.3 g
Verzadigd vet 10.5 g
Koolhydraat 78.5 g
Suiker 4.9 g
Vezel 3.8 g
Eiwit 48.7 g
Zout 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de boerenworsten in stukjes van 3 cm.

  4. Hak de spinazie grof.

  5. Snipper de rode uien en het knoflook fijn.

  6. Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als u graag pikant eet) en snipper fijn.

  7. Rits de blaadjes van de rozemarijn en scheur de blaadjes van het plantje basilicum.

  8. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de rode uien, het pepertje, het knoflook en de rozemarijn glazig. Voeg de stukjes worst toe, bak goudbruin aan elke kant en laat 5 min. verder garen. Haal uit de pan.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en laat de spinazie slinken. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  13. Doe de gnocchi en de worsten bij de spinazie. Roer goed en voeg de pijnboompitten en het basilicum toe.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de boerenworsten in stukjes van 3 cm.

  4. Hak de spinazie grof.

  5. Snipper de rode uien en het knoflook fijn.

  6. Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als u graag pikant eet) en snipper fijn.

  7. Rits de blaadjes van de rozemarijn en scheur de blaadjes van het plantje basilicum.

  8. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de rode uien, het pepertje, het knoflook en de rozemarijn glazig. Voeg de stukjes worst toe, bak goudbruin aan elke kant en laat 5 min. verder garen. Haal uit de pan.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en laat de spinazie slinken. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  13. Doe de gnocchi en de worsten bij de spinazie. Roer goed en voeg de pijnboompitten en het basilicum toe.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 862 kcal
Vet 38.3 g
Verzadigd vet 10.5 g
Koolhydraat 78.5 g
Suiker 4.9 g
Vezel 3.8 g
Eiwit 48.7 g
Zout 2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Beaujolais Nouveau A.O.P. Beaujolais

Bekijk het recept digitaal